Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця тижня всі виборчі дільниці області обладнають відеоспостереженням

11 жовтня 2012 - 17:30

До кінця тижня всі виборчі дільниці області обладнають відеоспостереженням

В області триває підготовка до парламентських виборів: до кінця цього тижня буде завершено встановлення камер відеоспостереження на виборчих дільницях області.

Про це повідомив заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих.

Нагадаємо, згідно із Законом України «Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року» та постанов ЦВК України від 08.08.2012 №766 та від 13.09.2012 №892 передбачена організація відеоспостереження на звичайних виборчих дільницях шляхом встановлення відеокамер та трансляції виборчого процесу в онлайн-режимі.

- На кожній виборчій дільниці встановлюються дві відеокамери. Перша фіксуватиме місця видачі бюлетенів та опрацювання списків виборців з урахуванням збереження конфіденційності персональних даних, друга – спрямована на стаціонарні скриньки для голосування. Станом на 10 жовтня ми встановили обладнання на 94% виборчих дільниць, цього тижня всі роботи будуть завершені. Не пізніше, ніж за 10 днів до дня голосування необхідно протестувати все обладнання для відеоспостереження, - повідомив Юрій Пелих.

Також триває робота із забезпечення виборчих дільниць скриньками для голосування. За словами посадовця, загальна потреба області великими (стаціонарними) виборчими скриньками складає 4994 одиниці, з них 3558 були в наявності в територій, додаткова потреба складала 1436 одиниць. Усю необхідну додаткову кількість скриньок вже отримано. Сьогодні їх розпочали розподіляти між територіями.

- На малих виборчих дільницях, де голосує до 500 виборців, має бути не менше двох великих стаціонарних виборчих скриньок та двох малих переносних, на середній виборчій дільниці, де голосуватимуть до 1500 виборців, - не менше чотирьох великих та двох малих, на великій виборчій дільниці, де голосують до 2500 виборців – не менше шести великих та двох малих скриньок, - повідомив Юрій Пелих.

Загалом підготовка до виборів народних депутатів України, які відбудуться 28 жовтня, триває на належному рівні відповідно до графіку, затвердженого ЦВК.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області