Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі обговорили особливості розвитку духовно-морального виховання молоді

12 жовтня 2012 - 13:15

У Запоріжжі обговорили особливості розвитку духовно-морального виховання молоді

У Запорізькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти пройшов Всеукраїнський науково-практичний семінар «Викладання курсів духовно-морального спрямування в навчальному закладі: проблеми та знахідки». Захід відбувся за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Учасниками заходу стали працівники освітньої галузі, представники духовенства, вчителі-практики, які викладають курси духовно-морального спрямування.

Метою проведення семінару є визначення особливостей викладання курсів духовно-морального спрямування та богословської освіти в системі загальноосвітніх та вищих навчальних закладів.

Відтак учасники заходу обговорили основні тенденції розвитку духовно-морального виховання в країні, а також можливості запровадження інформаційно-комунікативних технологій для підвищення ефективності викладання курсів духовно-морального спрямування в загальноосвітніх школах.

Крім того, йшлося про розвиток духовного потенціалу викладачів, організацію позакласної виховної роботи з питань ознайомлення підлітків з ідеалами християнства.

У рамках семінару відбулося пленарне засідання за «круглим столом» з обговорення проблемних питань розвитку духовно-морального виховання в країні. Вчителі-практики обмінялися напрацьованим досвідом з викладання курсів.

За підсумками заходу було затверджено звернення до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо запровадження інтегрованого викладання християнської моралі та етичної духовно-моральної дисципліни. Крім того, виступаючі наголошували на необхідності запровадити у вищих навчальних закладах окрему спеціалізацію з підготовки викладачів курсів духовно-морального спрямування. Також йшлося про можливості переведення цього предмету з факультативного навчання в розділ основних.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області