Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Чим більше храмів, тим менше зла»

12 жовтня 2012 - 14:06

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у благодійному телевізійному марафоні «Під покровом Богородиці», який присвячений збору коштів на завершення внутрішнього оздоблення Свято-Покровського архієрейського собору в Запоріжжі.

Телемарафон, який проведено за спільної ініціативи глави області Олександра Пеклушенка та Архієпископа Запорізького та Мелітопольського Луки, транслювався у прямому ефірі на ТК «Запоріжжя».

Як зазначив під час телемарафону Владика Лука, збір коштів саме на Свято-Покровський – це символічна подія для Запорізького краю.

- Свято-Покровський архієрейський собор є точною копією Олександрійського кафедрального собору, який було зруйновано ще у 30-ті роки минулого століття. Отже цей храм – це своєрідний символ відродження духовності в нашому регіоні.

Олександр Пеклушенко зробив особистий благодійний внесок на оздоблення Свято-Покровського собору та залучив до цієї шляхетної справи сина Єгора Пеклушенка, який також пожертвував під час марафону кошти на головний храм Запорізької області.

- Наш Свято-Покровський собор можна порівняти із книгою, котра має гарну обкладинку. Але якщо храм, як і книга, не буде наповнений тим, що робить його більш повноцінним, досконалим та змістовним на шляху до Бога, він, напевне, не зможе працювати на повну силу. І ніхто крім нас - запоріжців цього не зробить. Отже наші внески наблизять цей день. Я переконаний, що Свято-Покровський архієрейський собор стане місцем, де кожна людина зможе отримати головне – божу благодать, - зазначив під час телемарафону Олександр Пеклушенко.

Як зазначив очільник області, сьогодні для нього щасливий день. Адже саме сьогодні було закладено перший ківш бетону у фундамент нової церкви на Капустяному кладовищі.

- Я давно мріяв про цю подію, тому що я глибоко переконаний – чим більше храмів, тим менше зла, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів