Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Житлові права дітей-сиріт реалізовуватимуться за допомогою обласної програми

22 листопада 2012 - 12:58

Житлові права дітей-сиріт реалізовуватимуться за допомогою обласної програми

На засіданні двадцять першої сесії обласної ради шостого скликання депутати затвердили обласну Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа на 2013-2015 роки.

Як пояснила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, програма спрямована на вирішення пріоритетних завдань державної політики у сфері забезпечення житлових прав цих категорій громадян.

Протягом 2011 року в області житло отримали лише 2 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, що становить лише 0,3 % від потреби.

- Виконання заходів програми сприятиме реалізації права дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування на отримання житла, що належить їм на основі права власності, а також на позачергове забезпечення соціальним житлом після завершення терміну піклування над такими дітьми, а також після закінчення навчання у вищих навчальних закладах, строкової служби у Збройних Силах України, повернення з місць позбавлення волі, - конкретизувала посадовець.

На реалізацію заходів з обласного бюджету буде виділено понад 10,4 млн. грн. Ці кошти будуть спрямовані на ведення обліку нерухомого майна, право власності на яке мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; вивчення технічного стану житлових приміщень, що знаходяться в їх власності та упорядкування цього житла.

Також увага буде приділена вивченню потреб у забезпеченні дітей зазначеної категорії упорядкованим соціальним житлом.

Після затвердження обласної програми районним, міським радам буде рекомендовано спільно з райдержадміністраціями та виконкомами міст обласного значення розробити проекти відповідних місцевих програм, у яких передбачати цільові видатки на їхню реалізацію в межах наявних фінансових ресурсів.

 

Довідково: у службах у справах дітей Запорізької області на обліку перебуває 4296 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них тільки 563 дитини забезпечені житлом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло