Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник апарату облдержадміністрації Роман Дригинич з робочим візитом побував у Куйбишевському районі

22 липня 2005 - 11:19

Він оглянув поля, на яких завершується збір зернових, і обговорив  поточні проблеми цьогорічних жнив із головою Куйбишевської РДА  Ігорем Остапенком. Як повідомив Ігор Остапенко, хлібороби району вже зібрали понад 60 відсотків врожаю зернових. Попередні  результати жнив  обнадійливі.   Середня врожайність  озимої пшениці складає 32,5 центнера з гектара. Переважна більшість її  - третього класу. Це один з кращих показників в області.  Такого результату вдалося досягти, не зважаючи на несприятливі  кліматичні умови нинішньої весни, завдяки  своєчасній обробці земель від шкідників та  підживленню необхідними добривами.  Для закупівлі  потрібних високоякісних  хімікатів та добрив місцеві КСП  за підтримки райдержадміністрації  взяли пільгові кредити. Втім, Ігор Остапенко висловив  тривогу  хліборобів щодо ситуації  із цьогорічними цінами на пшеницю, яка   ще не врегульована. Тому в господарствах району  виникає певне напруження із поверненням кредитів.  Він попросив керівника апарату облдержадміністрації проінформувати з цього питання голову ОДА Юрія Артеменка  і забезпечити допомогу  обласної влади у його вирішенні.

Роман Дригинич  дав високу оцінку  результатам роботи  працівників АПК Куйбишевського району. Відвідуючи поля, він поцікавився  фактичними втратами врожаю і був приємно здивований тим, що у обмолоченій соломі  практично не залишається   колосу із зерном. Він також  повідомив керівнику  Куйбишевської РДА  про заходи, вжиті губернатором Юрієм Артеменком, для стабілізації ситуації із цінами на пшеницю і пообіцяв, що влада не залишить хліборобів сам-на-сам із своїми проблемами.

Роман Дригинич  також  ознайомився з  інформацією  про  недоліки у використанні земель – порушення меж сінокісних угідь, орання випасів, відсутність договорів оренди, тощо. Голова РДА Ігор Остапенко розповів, що така ситуація склалась внаслідок  відсутності достовірної  земельної документації. Він зазначив, що  району необхідна допомога у виготовленні  картографії, яку доцільно зробити згідно результатів аерофотозйомки. Роман Дригинич  пообіцяв залучити до вирішення цієї проблеми  запорізьке обласне  управління  земельних ресурсів.

За програмою робочого візиту  керівник апарату облдержадміністрації  Роман Дригинич  з’ясував проблеми розвитку інфраструктури   Куйбишева -  місцевого  підприємства  водоканалу,  очисних споруд  Куйбишевського сирзаводу. Також  у відвертій розмові з Ігорем Остапенком він торкнувся  подальших  перспектив  колишнього заводу «Електроприлад». Він зауважив, що місцева влада не може стояти осторонь вирішення таких важливих для  забезпечення життєдіяльності району питань. Роман Дригинич порекомендував  голові РДА приділяти  особливу увагу реалізації соціальних програм, спрямованих на підвищення добробуту населення району.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.