Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На ремонт комунальних автошляхів регіону буде виділено 28,5 млн. грн.

3 січня 2013 - 12:09

На ремонт комунальних автошляхів регіону буде виділено 28,5 млн. грн.

Автодорожня галузь - один з найважливіших ланцюгів транспортної системи, від стану якої значною мірою залежить економіка та розвиток виробничого потенціалу як регіону, так і країни в цілому. Тому наприкінці минулого року  затверджено нову обласну Програму розвитку дорожнього господарства на 2013 рік, розроблену Головним управлінням економіки обласної державної адміністрації. 

За статистичними даними загальна протяжність вулиць і доріг з твердим покриттям  у всіх населених пунктах регіону   складає 5 972,1 км. Однією з причин виникнення дорожньо-транспортних пригод та зростання аварійності на дорогах є їх незадовільний стан.

Тож метою програми визначено створення безпечних умов руху в частині утримання вулично-дорожньої мережі. У цьому контексті особлива увага буде приділена найбільш небезпечним місцям на дорогах, збереженню та розвитку їх експлуатаційних характеристик, а також поліпшенню стану вулиць та автошляхів.

Загальне фінансування заходів програми складає понад 28,5 млн. грн. за рахунок коштів  спеціального фонду обласного бюджету та субвенцій з держбюджету. Ці ресурси будуть спрямовані на будівництво, ремонт, реконструкцію та утримання доріг комунальної власності  у населених пунктах регіону.

Очікувані результати від упровадження заходів програми - поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автодоріг, забезпечення безперервних, безпечних, економічних та зручних умов для руху транспортних засобів  та пішоходів і, як наслідок, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Контроль за виконанням програми здійснюватиметься обласною державною адміністрацією та постійною комісією обласної ради з питань будівництва, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни