Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борги за житлово-комунальні послуги будуть погашені

5 вересня 2005 - 12:04

Установи Ощадбанку від сьогодні розпочали видавати населенню області розрахункові чеки, на підставі яких підприємства житлово-комунального господарства будуть списувати борги за квартплату.

 

Нагадаємо, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29.07.2005 № 664 “Про заходи щодо проведення у 2005 році розрахунків з погашення зобов`язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги” розпорядженням голови облдержадміністрації від  25.08.2005 № 292 створена обласна комісія з організації та проведення розрахунків з погашення зобов`язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР. Відповідні комісії створені в усіх містах і районах області.

 

 

 Підприємства житлово-комунального господарства області ще на минулому тижні розпочали видавати населенню довідки про обсяги заборгованості за житлово-комунальні послуги, як через поштові відділення, так і власними силами. Крім того, довідку можна отримати і безпосередньо на підприємстві.

 

Довідки видаються тількі тим громадянам, розмір заборгованості яких за житлово-комунальні послуги не збільшився  на дату підготовки довідки (порівняно з 1 вересня 2004 року).

 

Громадяни, у яких заборгованість за житлово-комунальні послуги на момент проведення розрахунків збільшилася порівняно із станом на 1 вересня 2004 року, мають право брати участь у розрахунках після погашення нового боргу.

 

У разі коли у громадянина, який має заборгованість, відсутні проіндексовані заощадження або їх залишку на компенсаційному рахунку не вистачає для повного погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги, сума заборгованості може бути переведена в установленому законодавством порядку на іншого громадянина, який має проіндексовані знецінені заощадження на компенсаційному рахунку.

 

Громадяни, отримавши довідку про заборгованість,  подають ії установі ВАТ “Ощадбанк” за місцезнаходженням знецінених заощаджень. Крім довідки, громадянин надає установі ВАТ “Ощадбанк” ощадну книжку по компенсаційному рахунку, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, паспорт або документ, що його замінює. В установі ВАТ “Ощадбанк” громадянин заповнює заяву про списання коштів з компенсаційного рахунка для погашення заборгованості.

 

Постановою Кабінету Міністрів України встановлено кінцевий термін подання довідок до установ ВАТ “Ощадбанк” – 15 листопада 2005 року.

 

Установи ВАТ “Ощадбанк” здійснюють погашення зобов’язань держави за знеціненими заощадженнями шляхом списання проіндексованих знецінених заощаджень на компенсаційному рахунку громадянина на суму заборгованості за житлово-комунальні послуги, зазначену в довідці про заборгованість. Якщо сума заборгованості перевищує залишок проіндексованих знецінених заощаджень на компенсаційному рахунку громадянина, їх списання проводиться лише у межах залишку.

 

На списану суму установа ВАТ “Ощадбанк” видає розрахунковий чек , який громадянин повинен надати підприємству житлово-комунального господарства для списання заборгованості за житлово-комунальні послуги на зазначену в чеку суму.

 

                                                                    Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров