Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ліфт, який несе загрозу життю людини має бути зупинений, - Олександр Пеклушенко

4 березня 2013 - 17:52

Ліфт, який несе загрозу життю людини має бути зупинений, - Олександр Пеклушенко

Під час апаратної наради в облдержадміністрації хвилиною мовчання вшанували пам'ять запоріжанки, яка 2 березня загинула в шахті ліфту. З деталями трагічної події присутніх ознайомив Запорізький міський голова Олександр Сін.

За інформацією посадовця, у суботу о 12.25 аварійно-рятувальна бригада ліфтового господарства за викликом прибула до будинку по вул. Малиновського, 16, де в одному з під’їздів між 5 та 6 поверхом зупинився ліфт, в якому перебувала 56-річна жінка. За свідченнями рятівників, після відкриття дверей ліфту жінка спочатку передала їм речі, а потім самостійно, без їхнього відома, спробувала вийти з нього, однак не втрималась і зірвалась у шахту. При цьому, зазначив Олександр Сін, сторонніх свідків цієї трагічної події більше не було.

За кілька годин після падіння жінка загинула у реанімаційному відділенні 5-ї лікарні. Нині у КП «Основание», яке займається обслуговуванням цього ліфту, триває службове розслідування. Днями всі працівники підприємства пройдуть позаплановий інструктаж, на якому буде детально роз’яснено алгоритм дій у разі виникнення нештатних ситуацій, зокрема, у випадку несправності ліфту, в якому перебуває пасажир.

- Нині ми готуємо проект рішення міської ради щодо проведення технічного переоснащення ліфтів. Це дозволить нам зорієнтуватись по кожному конкретному об’єкту та уникнути безсистемного відключення ліфтів у Запоріжжі, - пояснив Запорізький міський голова.

Також О. Сін повідомив, що в бюджеті міста на поточний рік передбачено 10 млн. грн. на капітальний ремонт ліфтів. Разом з тим, це кардинально ситуацію не змінить. Оскільки в обласному центрі зареєстровано понад 3 тисячі ліфтів, строк експлуатації третини з них добігає кінця. Загалом на капітальний ремонт запорізьких ліфтів необхідно понад 145 млн. грн.

- Для того, щоб привести ліфтове господарство Запоріжжя до належного стану дійсно необхідна непідйомна сума. Однак, це не означає, що ми маємо опустити руки та залишити цю проблему без уваги. Разом з тим, поки ми будемо відшукувати фінансові ресурси для вирішення цього питання, усі ліфти, які несуть бодай потенційну загрозу життю людини мають бути зупинені, - наголосив Олександр Пеклушенко.

У цьому контексті очільник регіону наголосив, що нині настала нагальна необхідність максимально скоротити фінансування інших, набагато менш важливих для життя та потреб запоріжців питань, а вивільнені кошти спрямувати на ремонт ліфтів. Керівник обласної виконавчої влади встановив і конкретний строк на проведення цієї роботи – 3 роки.

Найближчим часом в обласній державній адміністрації буде проведена розширена нарада з проблемних питань ліфтового господарства в регіоні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі