Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гвардія революції

27 вересня 2005 - 17:00

 

 

 

 

В облдержадміністрації відбулося нагородження наших земляків, учасників помаранчевої революції відзнакою Президента України «Гвардієць революції» І і ІІ ступенів.

 

 

            Сьогодні увечері в облдержадміністрації зібралися наші земляки, в житті яких, образно кажучи, був Майдан. Одні з них відстояли на Майдані з першого до останнього дня. Інші в помаранчевому революційному Києві бували наїздами, адже їм роботи вистачало й тут, на місці, в Запоріжжі, райцентрах і селах області, де тоді, згадайте, ледь не на кожному кроці стояли, так звані в народі, «бандморди» із біло синім забарвленням і панували сепаратистські ідейки. Та попри все, були тут і свої Майдани, які ці люди організовували і піднімали. Певно, сьогодні немає сенсу порівнювати – кому було важче і хто зробив більш вагомий внесок у революцію. Треба віддати належне й тим, хто витримав усі випробування: моральні, фізичні і, не без того, навіть погодні – на Майдані та вулицях столиці, а також й тим, хто не цурався своїх ідейних переконань тут, зокрема, в Запоріжжі, де носити помаранчеву стрічку уже вважалося героїзмом… Майдан – то вже сторінка історії. І навіть нинішнє деяке розчарування не спроможне її скасувати, звести нанівець ідейну сутність помаранчевої революції, як дехто того хоче. Так! Ми всі тоді воліли якнайшвидше покінчити з кучмізмом і раптом прокинутися  в зовсім іншій країні – без злиднів і жебраків, без чиновників-корупціонерів, мріяли бути щасливими й вільними, нічім не відрізнятися від наших сусідів європейців. Проте, не так все швидко виходить, як того хотілося.

 

 

            - Тепер, - як сказав на цих зборах гвардійців помаранчевої революції голова облдержадміністрації, голова обласної організації політичної партії «Народний Союз «Наша Україна» Юрій Артеменко, - після Майдану кожен пішов своїм шляхом. Чиїсь надії виправдалися. І таких, сподіваюся, переважна більшість. А дехто – впав у відчай. Їм я хочу сказати: не втрачайте надію, давайте разом працювати, ми все здолаємо. Майдан для всіх нас, - як найяскравіший епізод нашого життя, - залишиться з нами назавжди.

 

 

          Головне – не втрачати оптимізму. В часи помаранчевої революції, коли було занадто важко, чи якісь проблеми, зазвичай говорили: «Нас багато і нас не подолати!». Тож, нинішня відзнака Президента «Гвардієць революції» буде постійно нагадувати про той час, додавати наснаги й впевненості у своїх силах, революційної дисциплінованості.

 

 

         - Цей знак, - пояснив тільки-но нагородженим запорізьким гвардійцям революції Вадим Камінський, член виконкому Всеукраїнської громадської організації «Наша Україна», - запровадила рада польових командирів Майдану. Це люди, які тримали багатотисячну масу народу на Майдані в організованому стані, стояли на заваді всіляким провокаціям. Як на мене, цей факт говорить сам за себе і, очевидно, не потребує подальших коментарів. Нас багато і нас не подалати!  

 

 

                                                                                            Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн