Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На черзі - реконструкція централізованої диспетчерської екстреної медичної допомоги

9 квітня 2013 - 14:06

На черзі - реконструкція централізованої диспетчерської екстреної медичної допомоги

Про практичну реалізацію завдань Президента України  щодо реформування системи екстреної медичної допомоги в області журналістів під час брифінгу поінформував заступник голови облдержадміністрації Андрій Запорожченко.

Найзначнішою подією в цьому процесі стало те, що з 1 квітня служба екстреної медичної допомоги функціонує під єдиним центром управління на території всієї області. До складу обласного центру екстреної медичної допомоги ввійшли три юридичні особи – Запорізька і Мелітопольська станції екстреної медичної допомоги та обласний центр медицини катастроф, а також чотири відділення – Бердянське, Василівське, Пологівське і Токмацьке.

- Таким чином ми завершили дуже важливий організаційний етап роботи. Практично всі працівники – а це понад 2,6 тисячі - переведені до обласного центру екстреної медичної допомоги. Завершено передачу майнових підрозділів швидкої медичної допомоги зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, районів та міст до спільної власності територіальних громад області, санітарні автомобілі та приміщення передані в користування, - повідомив  Андрій Запорожченко.

Крім того, за словами посадовця, служба забезпечена паливно-мастильними матеріалами до кінця року, а медикаментами і наркотичними засобами – відповідно до потреби на перше півріччя. У щоденному режимі здійснюється моніторинг доїзду бригад швидкої медичної допомоги на всій території області. Так, виконання нормативу доїзду бригад до пацієнта в сільській місцевості (20 хвилин) виконується на 70-75% , у містах (10 хвилин) –  у 86% випадків.

Наступний практичний етап – створення єдиної оперативної диспетчерської служби. Як повідомив Андрій Запорожченко, приміщення для централізованої диспетчерської вже визначено, воно розташоване по вул. Артема, 54 у Запоріжжі, але потребує реконструкції. Наразі проводяться проектно-вишукувальні роботи.

- На проведення реконструкції централізованої диспетчерської з обласного бюджету передбачено 3 млн. грн., але цих коштів недостатньо. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з Ринатом Ахметовим  і вони досягли домовленості про спонсорську допомогу.  Мова йде про 12 млн. грн., до фінансування реконструкції буде залучено комбінат «Запоріжсталь». Тож ми плануємо до кінця року ввести в дію цей вкрай важливий об’єкт, який дозволить підвищити якість надання екстреної медичної допомоги, - зазначив заступник голови ОДА Андрій Запорожченко.

 

 

 Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни