Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Діти відчують, що вони потрібні державі.

4 жовтня 2005 - 10:10

 

 

      На початку зустрічі із журналістами вона нагадала про нещодавнє Міжнародне свято працівників освітянської галузі і щиро привітала всіх, хто обрав  нелегку долю викладачів та вихователів.

 

 

   Заглиблюючись у тему змін в державній політиці щодо вирішення питань галузі, Ольга Свєткова  проінформувала про результати роботи травневого педагогічного форуму у Полтаві,  чиє  гасло : «Турбота про вчителя – турбота про майбутнє» взяв на озброєння президент України Віктор Ющенко. За  останні  місяці Президент видав  кілька Указів стосовно  вдосконалення  системи заохочення вчителів   та   забезпечення  реалізації  реформи освіти в Україні.

 

 

   Щодо останньої, начальник управління освіти і науки ОДА  зауважила: початкова школа  тепер  обіймає 4 роки, замість 3-х, як було раніше, і діти, що цього року пішли у п’ятий клас, вчитимуться повні 12 років. Стосовно старших учнів, Ольга Віталіївна  попередила,  вони отримають середню освіту  за 11 років. Надзвичайну увагу освітяни приділяють обов’язковій дошкільній освіті. Всі малюки 5-річного віку мають відвідувати дошкільні заклади – дитячі садочки з тим, щоб гідно підготуватись до школи. Голова ОДА Юрій Артеменко дав доручення  всім керівникам територій забезпечити  в своїх районах доступ до дитячих дошкільних закладів всім дітлахам  у віці до 5 років. Також запорізький губернатор  звернувся із проханням забезпечити належне  безплатне харчування для школярів. Станом на поточний момент у всіх районах області таке харчування забезпечено. Проблемним для вирішення це питання залишається тільки в обласному центрі – місті Запоріжжя.  Існують об’єктивні  законодавчі причини – необхідність провести тендер.  Він  запланований  на 18 жовтня. Передбачається, що невдовзі  діти і в запорізьких школах отримуватимуть безплатне  гаряче харчування.

 

 

   Ольга Свєткова  окремо зупинилась і на змінах в політиці держави щодо організації роботи інтернатних закладів. «Мова не йде про руйнацію цієї системи, а про  її вдосконалення і максимальне наближення до  родинного виховання,»- наголосила посадовець.

 

 

   На брифінгу йшлося і про  інші нововведення  в системі освіти.

 

 

   Зокрема, пані Свєткова  повідомила, що в нинішньому році вводиться загальнообов’язкове зовнішнє тестування для випускників  загальноосвітніх шкіл. Для реалізації цієї програми в нашій області будуть створені 33  центри комп’ютерного  тестування:  8-  в місті Запоріжжя, 2 – в місті Бердянськ та по одному в усіх районах області. Вже у жовтні Міністерство освіти і науки України оприлюднить роз’яснювальну  інформацію щодо зовнішнього тестування для викладачів,  учнів та їх батьків. Ольга Cвєткова наголосила, що  чиновники в освітянської галузі  докладуть всіх зусиль, щоб зробити процес впровадження тестування  органічним і безболісним для учнівської молоді та педагогів.

 

 

  Підбиваючи підсумки зустрічі із журналістами, Ольга Свєткова зауважила, що керівництво області, зокрема, і країни, в цілому, зробить все, щоб діти відчули, що вони  потрібні нашій державі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Читайте також

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області