Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Не розрахуємося за поточні борги – не буде тепла взимку

14 жовтня 2005 - 11:00

В п`ятницю в Запоріжжі побували начальник департаменту ресурсів та обліку газу ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» Валерій Енкін та заступник начальника управління оперативної роботи з контрагентами ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» Володимир Борисов. За їх участю відбулася чергова нарада в облдержадміністрації з питання погашення заборгованості за спожитий природний газ в поточному році. Вони ще раз підтвердили, що умови компанії залишаються в силі: тільки після 100-відсоткового поточного розрахунку з областю буде укладена угода про постачання природного газу на 2006 рік. А поки що про це й не може йти мови, адже область погасила 90 відсотків боргу (станом на 13.10.05).  

 

Так, Мелітопольське  ОПТМ оплатило лише 70 відсотків спожитого газу, ТОВ "Оріхівтепломережа" - 75 відсотків, КП “Дніпрорудненські теплові мережі” - 75 відсотків та ПП «Теплосервіс» Приморського району - 88 відсотків. Не зважаючи на наради з цього питання, які облдержадміністрацією проводилися протягом останніх трьох місяців, керівники Мелітополя та Дніпрорудного, а також  Оріхівського, Пологівського та Приморського районів так і не спромагалися погасити  поточні борги, що, по-перше, може призвести до унеможливлення укладення угоди про постачання природного газу  на 2006 рік, а, по-друге, вже ставить під загрозу зриву початок опалювального сезону в цілій області.

 

На нинішній нараді боржників зобов`язали в короткий термін вирішити цю проблему. Адже їхні найоб`активніші виправдання взимку нас не зігріють.

 

                                                      Прес-служба облдержадміністрації                 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни