Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Підприємствами, які не приведуть у належний стан свої залізничні переїзди, займеться прокуратура»

25 липня 2013 - 11:22

На території області розташовано 74 залізничних переїзди, які знаходяться у власності підприємств різної форми власності. Із 35 відомчих переїздів, через які проходять автобусні маршрути, вимогам безпеки дорожнього руху відповідають лише 24.

Про це повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук під час наради з питань експлуатації та облаштування залізничних переїздів з автобусним рухом.

- Ми знову знаходимося на межі закриття автобусних маршрутів, які проходять через залізничні переїзди, які не відповідають вимогам безпеки дорожнього руху. Це питання буде обговорюватися на засіданні колегії облдержадміністрації, і за підсумками вже керівництво області, а не території, буде звертатися до балансоутримувачів переїздів, - повідомив Петро Гончарук.

За словами директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євгена Семечаєвського, відповідно до інструкції з облаштування та експлуатації залізничних переїздів, затвердженої Міністерством транспорту та зв’язку України, автобусний рух дозволяється лише через регульовані залізничні переїзди, які облаштовано сигналізацією. Можливість автобусного руху визначається при проведенні комісійних обслідувань переїздів. Відповідна комісія була створена розпорядженням голови облдержадміністрації в 2011 році і досі виконує свою функцію.

- У квітні-травні поточного року здійснено комісійне обслідування відомчих переїздів, організатором якого була облдержадміністрація. Мінімальні вимоги, встановлені комісією для допуску переїздів до автобусного руху, були такі: достатнє освітлення переїзду в темний час доби, наявність переїзної сигналізації, шлагбауму та дорожнього покриття, який відповідає вимогам безпеки дорожнього руху, - повідомив Євген Семечаєвський.

Основні порушення на переїздах – відсутність світлофорної та звукової сигналізації, освітлення та належного дорожнього покриття. Вже за два тижні розпочнеться повторна перевірка залізничних переїздів, які під час минулої перевірки не відповідали вимогам.

Петро Гончарук доручив керівникам підприємств, на балансі яких знаходяться ці переїзди, в найкоротші строки завершити всі роботи, в іншому ж випадку це питання буде передано в прокуратуру.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак