Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вітчизняні автовиробники отримали перспективу та новий поштовх для розвитку галузі

16 серпня 2013 - 15:50

На засіданні колегії обласної державної адміністрації була розглянута ситуація, яка нині склалася на ринку вітчизняного автомобілебудування.

Як поінформував голова правління ПАТ «ЗАЗ» Сергій Філіпенко, у поточному році зроблені конкретні кроки, які дозволять не тільки зберегти автомобілебудівні підприємства, але й забезпечити розвиток галузі. Один з них – законодавче впровадження утилізаційного збору.

- З ухваленням, а головне - підписанням цього закону кардинально змінюються правила гри на користь українського автовиробника. Ми отримуємо серйозні перспективи для роботи та розвитку. Будьте певні, весь колектив буде докладати максимум зусиль, для того щоб забезпечити динаміку в роботі, - наголосив Сергій Філіпенко.

Окремі слова вдячності прозвучали на адресу Президента України Віктора Януковича, який виступає на підтримку вітчизняного автопрому. Керівник заводу звернувся до очільника регіону з проханням передати Главі держави подарунок від колективу запорізького підприємства - ікону Покрови Пресвятої Богородиці, яка буде захищати та оберігати всі ті добрі справи, які зроблені на користь українського народу.

- Те, що зробив Віктор Янукович для Запорізького краю неоцінимо. Нагадаю, підтримка Президента - це не тільки робота Запорізького автомобілебудівного заводу, але й Запорізького заводу феросплавів. Не багато хто з вас вірив, що керівник країни піде на ці кроки, але він подолав усі перешкоди та дав нам можливості збільшити виробництво, - резюмував голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

У зв’язку із цим очільник регіону запропонував на найближчому засіданні сесії обласної ради ухвалити рішення про присвоєння Президенту України звання «Почесний громадянин Запорізької області».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»