Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми цінуємо роботу керівників тих районів, які успішно працюють та проводимо ретельний моніторинг територій, які не справляються із завданнями – Олександр Пеклушенко

16 серпня 2013 - 16:42

Ми цінуємо роботу керівників тих районів, які успішно працюють та проводимо ретельний моніторинг територій, які не справляються із завданнями – Олександр Пеклушенко

На засіданні колегії обласної державної адміністрації підбили підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку за І півріччя 2013 року. Як підкреслив голова ОДА Олександр Пеклушенко, показники проведеної роботи дозволяють зрозуміти об’єктивну картину ситуації, визначити недоліки та оперативно скорегувати плани.

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко ознайомив присутніх з основними показниками. За словами посадовця, впродовж півріччя стабілізовано ситуація в реальному секторі економіки. Індекс промислової продукції за січень-травень 2013 року склав 97,8 %. Зростання виробництва відбулося в машинобудуванні, легкій промисловості, виробництві коксу, продуктів нафто перероблення тощо. Середньомісячна заробітна плата за січень-травень 2013 року становила 3023 грн., що на 8 % більше, ніж у відповідному періоді 2012 року. Знизився рівень безробіття населення, у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 0,3 %. Крім того, протягом січня-травня створено 14 тис. нових робочих місць.

Позитивні зрушення спостерігаються в аграрному секторі економіки. Валова продукція сільського господарства в І півріччі 2013 року склала 2514,4 млн. грн. або 115,9% до завдання. Збільшено виробництво молока, яєць, кількість утримання великої рогатої худоби.

Обговорюючи ситуацію в сільському господарстві, до слова запросили одного з керівників аграрних підприємств Пологівського району – Віктора Бандурова. Перш за все, він виловив вдячність очільнику регіону за те, що в період збиральної кампанії на аграрних підприємствах не було жодного перевіряючого. Разом з тим, він порушив ряд питань, з яких аграрії потребують державної підтримки. Серед них - регулювання цін на зерно.

- Зараз ціни на ринку зерна дуже мінливі. Якщо держава візьме це питання під свій контроль, виступить основним зерновим трейдером, ситуація буде стабілізована, - висловив переконання керівник ТОВ «Агрофірма «Комунар» В. Бандуров. Також він попросив передати керівництву країни прохання від усіх запорізьких аграріїв не відміняти пільгове оподаткування: «Ми до цього поки що не готові».

- Зробимо все можливе, щоб не допустити цього. Однак, ми також розраховуємо на співпрацю і підтримку аграріїв у вирішенні соціально важливих питань територій. Якщо ви будете справжніми власниками своєї землі, жоден суворий перевіряючий не буде направлений до вас, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також учасники засідання обговорили ситуацію на споживчому ринку, а також заходи, спрямовані на забезпечення енергетичної безпеки та енергозбереження, перспективи розвитку міжрегіонального співробітництва. Особлива увага була приділена створенню сприятливого бізнес-клімату.

Коментуючи виступ Віктора Ємельяненка, голова облдержадміністрації висловив побажання, щоб наступного разу в доповіді прозвучали назви територій, які не виконують планові показники.

- Ми цінуємо роботу керівників тих районів, які успішно працюють та проводимо ретельний моніторинг територій, які не справляються із завданнями. Тож наступного разу будемо озвучувати успіхи та провали в роботі, - резюмував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни