Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Зіркове сяйво» збирає юні таланти

23 жовтня 2013 - 11:47

«Зіркове сяйво» збирає юні таланти

У рамках Року дитячої творчості, проголошеного Президентом України, у Запоріжжі відбувся обласний фестиваль – конкурс з вокалу «Зіркове сяйво», який є складовою щорічного фестивалю – огляду «Таланти твої, Запорізький краю!» та Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої художньої творчості «Єдина родина».

 Фестиваль присвячений знаменній даті - 70-ій річниці визволення України та 70-ій річниці визволення Запорізької області від фашистських загарбників.

Організатори заходу - Департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді – поставили за мету сприяння розвитку дитячої пісенної творчості та виконавчої майстерності, виявлення обдарованих молодих талантів, розширення культурних, мистецьких зв’язків територій регіону.

У фестивалі-конкурсі взяли участь 469 вокалістів із загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Запорізької області, які стали переможцями ІІ етапу фестивалю-огляду «Таланти твої, Запорізький краю», відбірковий етап якого відбувся на початку року. У ньому взяли участь понад 50 тисяч дітей та учнів, що свідчить як про популярність заходу, так і про масштабну роботу із залучення дітей до занять творчістю.

Фестиваль «Зіркове сяйво» виявив кращих з кращих. За його підсумками гран – прі отримав вокальний квартет «Рута-м’ята» Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум».  Загалом дипломи Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації та відзнаки «Іскра», «Зірка», «Ніка» отримав 61 учасник мистецького заходу.

- На цьому  свято учнівської творчості не завершується. Невдовзі наші юні таланти випробують свою майстерність у хореографічному конкурсі «Веселі закаблуки», фестивалях «Музична веселка», «Світ театру та Я» та інших. Такі заходи допомагають не лише виявляти та розвивати здібності, а й сприяють популяризації занять творчістю, залученню до них все більшої кількості дітей.  На виконання завдань, поставлених перед органами місцевої влади Президентом України, ми плануємо досягти охоплення позашкільною освітою не менше 70 % учнів, - повідомила заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області