Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька промисловість у жовтні продемонструвала підйом

28 листопада 2013 - 11:37

Запорізька промисловість у жовтні продемонструвала підйом

За повідомленням Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації у жовтні поточного року в області зафіксовано збільшення обсягів промислового виробництва порівняно з попереднім місяцем  на 5,7 %, а в порівнянні з жовтнем 2012 року – на 2,0 %. Загалом за січень-жовтень поточного року порівняно з відповідним періодом попереднього року спад виробництва дещо уповільнився і склав 3,1 %.

Зростання обсягів виробництва за звітний період забезпечили: добувна промисловість і розроблення кар’єрів – на 1,2 %;  виробництво коксу та продуктів нафтоперероблення - на 2,5 %. Збільшилось порівняно з січнем – жовтнем 2012 року виробництво феросплавів (на 52,7 тис. т), дроту з алюмінію (на 2113 т). У машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устаткування, падіння склало  0,7 %, при цьому в жовтні обсяги виробництва зросли проти попереднього місяця на 15,0 %.

Зростання виробництва в жовтні порівняно з вереснем 2013 року стало наслідком нарощування випуску багатьох видів машинобудівної продукції: приладів для вимірювання електричних величин та іонізуючого випромінювання, двигунів та установок силових гідравлічних та пневматичних лінійної дії, установок гідравлічних, турбокомпресорів, компресорів об`ємних поршневих, клапанів керування процесом, клапанів запірних, вентилів, коліс та передач зубчастих, пилок ланцюгових з двигуном неелектричним, косарок, легкових автомобілів тощо.

Падіння обсягів виробництва відбулося в галузі виробництва готових металевих виробів, крім машин і устаткування, на 4,1 % (при цьому зростання проти попереднього місяця - на 1,4 %),

Зросло порівняно з вереснем поточного року виробництво хімічних речовин і хімічної продукції на 6,5%, хоча відставання від звітного періоду минулого року залишається суттєвим - на 28,0 %.

Загалом складний стан промислового виробництва області пояснюється такими фундаментальними чинниками як зменшення обсягів виробництва на ряді підприємств металургійного комплексу області у зв’язку зі зростанням тарифів на енергоносії, тривалим падінням цін і попиту на металургійну продукцію на світовому ринку; зменшенням об’ємів виробництва на ПАТ «Запоріжтрансформатор», ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод»; нестабільною роботою ПАТ «АЗМОЛ» та ЗДП «Кремнійполімер», зменшенням обсягів виробництва на ПАТ «Запоріжсклофлюс».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни