Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Гамов: «Система соціального захисту та пенсійного забезпечення працює стабільно»

23 грудня 2013 - 13:35

Андрій Гамов: «Система соціального захисту та пенсійного забезпечення працює стабільно»

Під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка відбулася підсумкова апаратна нарада, під час якої всі заступники очільника регіону поінформували про поточну ситуацію у ввірених їм галузях. Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов доповів про роботу соціальної сфери регіону.

- Головне, що нам вдалося зробити, – забезпечити стабільну роботу системи соціального захисту та пенсійного забезпечення. Своєчасно виконуються державні програми щодо призначення, перерахунку і виплати всіх видів соціальної допомоги - сім'ям з дітьми, малозабезпеченим, дітям-інвалідам, інвалідам з дитинства, а також пенсій та житлових субсидій, - підкреслив Андрій Гамов.

Представник обласної виконавчої влади відзначив, що на території регіону впроваджуються прогресивні форми прийому громадян та надання соціальних послуг -  за принципом «Єдиного вікна», а також у форматі виїзного мобільного соціального офісу (прийом заяв громадян за місцем проживання).

Щодо пенсійного забезпечення посадовець повідомив, що протягом року проведено вісім масових перерахунків пенсій, а середній розмір  виплати зріс на 54 грн. і наразі становить 1551 грн. Загалом в області одержують пенсію 551 тис. осіб.

Державну допомогу сім'ям з дітьми отримують 121,5 тис сімей, з яких 4,4 тис. - малозабезпечені родини.

За словами Андрія Гамова, в поточному році новий імпульс отримала робота з попередження соціального сирітства та надання допомоги сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Цілеспрямовану роботу ведуть фахівці з соціальної роботи, які за 9 місяців виявили 20 тис. сімей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, з них 7,5 тис. сімей  поставлені на соціальний супровід.

У поточному році створено 27 прийомних сімей та два дитячих будинки сімейного типу, до яких влаштовано 72 дитини. Також у поточному році усиновлено 128 дітей. У цілому сімейними формами виховання охоплено 3270 дітей, що становить понад 80 % цієї категорії і на 5 % більше ніж торік.

Забезпечена стабільна робота соціальних установ, які фінансуються за рахунок обласного бюджету. Це - геріатричні пансіонати, психоневрологічні будинки-інтернати, реабілітаційні центри для інвалідів, дітей-інвалідів, центри соціально-психологічної реабілітації дітей тощо. Цього року створено обласний центр матері та дитини, який знаходиться в Бердянську. Ця установа призначена для вагітних жінок та молодих матерів з дітьми до 1,5 року, які опинилися у вкрай складних життєвих обставинах. Зараз у центрі ведуться ремонтно-будівельні роботи, які мають завершитись у наступному році.

Під пильною увагою керівництва області знаходиться ситуація на ринку праці. Здійснюється постійний моніторинг та вживаються заходи реагування до керівників підприємств-боржників із заробітної плати.

Загалом же, протягом 11 місяців на обліку в службі зайнятості перебували 73,3 тис. громадян. Працевлаштовано  29,9 тис. осіб, 10,5 тис. безробітних були задіяні в громадських роботах, 10,4 тис. - пройшли навчання.

Позитивних зрушень на ринку праці досягнуто в результаті проведення в жовтні місячника добровільної легалізації зайнятості. Кількість працевлаштованих безробітних порівняно з жовтнем 2012 року збільшилася в 1,8 раза.

Підсумовуючи цю інформацію, Андрій Гамов запевнив очільника регіону в тому, що кадровий потенціал підвідомчих організацій, установ дає всі підстави стверджувати, що нові завдання в майбутньому, 2014 році, будуть вирішуватися оперативно та на належному рівні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області