Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кримські освітяни вивчають досвід запорізьких колег

16 січня 2014 - 11:45

У Запорізькій області з робочою поїздкою перебуває делегація освітян з Автономної Республіки Крим, яку очолює в.о. директора МАН Криму Наталія Борисенко.

З делегацією працював директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації (стажування) Микола Ярмощук.

За участю кримських гостей та запорізьких освітян у Запорізькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання за «круглим столом».

Учасники заходу обговорили шляхи та перспективи використання єдиного інформаційного освітнього простору регіону для організації роботи з обдарованими учнями, а також обмінялися досвідом роботи обласних позашкільних навчальних закладів.

Зокрема, йшлося про формування та розвиток медіаосвіти учнів, створення та функціонування віртуальної «Школи сучасних знань» та «Юний програміст», а також особливості використання платформи Moodle для організації роботи «Школи олімпійського резерву з ІКТ».

Щодо організації роботи в позашкільних закладах були проведені лекції на такі теми: «Комплексний підхід до формування екологічної свідомості та залучення до науково – дослідницької роботи обдарованої молоді засобами позашкільної освіти», «Розвиток творчих здібностей вихованців туристсько-краєзнавчих гуртків у процесі дослідницької діяльності в Малій академії наук», «Використання інформаційних технологій у професійному самовизначенні обдарованої дитини через діяльність дитячої телестудії Запорізького обласного Центру НТТУМ «Грані», «Інженерно-конструкторська та дослідницька діяльність у гуртках МАН науково-технічного профілю в Запорізькій області» тощо.

Сьогодні кримська делегація  відвідає Мелітополь, Енергодар та Василівський район, де ознайомляться з роботою місцевих Малих академій наук учнівської молоді.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни