Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Минулого року Запорізький аеропорт прийняв літаків на 30% більше, ніж у 2012 році

24 січня 2014 - 16:23

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів засідання робочої групи з питань сталого розвитку комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». Робоча група працює під координацією голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

У засіданні взяли участь заступник Запорізького міського голови Сергій Гладченко, директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський та працівники Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА.

Віктор Біскупський поінформував  про вжиті заходи для забезпечення роботи аеропорту в нормальному режимі, а також про оброблення злітно-посадкової смуги хімічним реагентом.

Також керівник підприємства доповів про виконані заходи з розвитку Запорізького аеропорту в 2013 році.

- Завдяки допомозі з боку облдержадміністрації та Запорізької міської ради для забезпечення належної та безперебійної роботи аеропорту було виділено 8,05 млн. грн., освоєно вже 7,5 млн. грн. Вдалося забезпечити стабільну виплату заробітної плати працівникам КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», скорочено кредиторську заборгованість у п’ять разів, збільшено виробничі показники підприємства, - повідомив Віктор Біскупський.

Так, за 2013 рік прийнято 1936 повітряних суден, що на 30,1% більше показника 2012 року, надано послуг 79 845 пасажирам – цей показник зріс на 40,6%, оброблено 731,3 тонн вантажів, що  на 27,6 % більше.

Міжнародний аеропорт Запоріжжя отримав новий сертифікат придатності аеродрому строком до 31 травня 2016 року. Виконано роботи з ремонту пошкоджених ділянок на злітно-посадковій смузі, встановлено три інтроскопи для огляду багажу пасажирів, придбано кільцевий транспортер для видачі багажу, а також замовлено проект ремонту фасаду аеровокзалу.

Необхідно продовжити виконання у 2014 році заходів щодо забезпечення безпеки польотів та покращення якості обслуговування пасажирів, зокрема  здійснення ремонтних робіт на злітно-посадковій смузі, аеровокзального комплексу, снігозбиральної техніки тощо, - зазначив Віктор Біскупський.

За результатами засідання голова робочої групи, заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук доручив виконавчому комітету Запорізької міської ради опрацювати питання щодо використання  тимчасового терміналу для обслуговування пасажирів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ