Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі митці об’єднуються для підтримки українських військовослужбовців

7 квітня 2014 - 15:55

Запорізькі митці об’єднуються для підтримки українських військовослужбовців

За підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації в установах культури і мистецтва області розпочато низку культурно-мистецьких заходів, спрямованих на підтримку військовослужбовців - захисників Вітчизни.

Так, 5 квітня в обласній філармонії відбувся благодійний телевізійний марафон «Ми - українські», метою якого стало об’єднання громадських організацій усіх національно-культурних товариств навколо гасла  «Україна - наш єдиний дім!». Кошти, зібрані під час проведення телемарафону, будуть спрямовані на підтримку дітей військових, які виїжджають з АР Крим.

З метою підтримки українських військових 10 квітня у Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбудеться благодійна вистава «Вість благая Кобзаря...». Сьогодні, як ніколи, для українців має  значення та втілення Шевченківської ідеї  «Об’єднаємось ж, брати мої…».

«Майстри мистецтв - на підтримку Збройних Сил та Національної гвардії України» - під такою назвою 17 квітня в обласній філармонії за підтримки Запорізької обласної організації товариства Червоного Хреста України відбудеться благодійна акція – концерт та збір коштів,  які будуть направлені на потреби Збройних Сил України.

- І це тільки початок. Наразі обласними театрально-видовищними установами, вищими навчальними закладами культури і мистецтва, клубними установами області відпрацьовуються питання щодо організації виїзних вистав та концертів для військовослужбовців, які проходять службу у військових частинах на території області. З метою патріотичного виховання підростаючого покоління у бібліотеках області організовуються тематичні виставки, зустрічі з військовослужбовцями, ветеранами - учасниками бойових дій, - повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА (стажування) Владислав Мороко.

Обласна влада запрошує всіх небайдужих приєднатись до проведення культурно-мистецьких заходів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку