Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року ціни на пальне зросли на 40-53%

28 квітня 2014 - 17:48

З початку року ціни на пальне зросли на 40-53%

Про ситуацію на ринку паливно-мастильних матеріалів під час апаратної наради в облдержадміністрації поінформував голова територіального відділення Антимонопольного комітету України в Запорізькій області Олександр Білий.

Посадовець повідомив, що ринки роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами віднесено до соціально важливих, тож по всій системі Антимонопольного комітету України запроваджено щоденний моніторинг цін.

У Запорізькій області працюють 47 суб’єктів господарювання, яким належить 278 автозаправочних станцій. Саме вони формують цінову ситуацію на регіональних ринках роздрібної торгівлі пальним.

- З лютого поточного року в державі почав зростати курс долара, що спричинило в тому числі і зростання цін на пальне, оскільки значна його частина ввозиться з-за меж країни, - повідомив Олександр Білий.

При цьому він відзначив, що ціни українських операторів ринку, зокрема ПІІ «Лукойл Україна», ТОВ «ВОГ Рітейл», ТОВ «Альянс Холдинг», ТОВ «Паралель», ПП «Окко нафтопродукт», ПАТ «Укрнафта» випереджали темпи подороження нафтопродуктів на європейських ринках.

Також голова обласного територіального відділення АКУ озвучив попередній аналіз цінової політики на роздрібному ринку світлих нафтопродуктів у січні – квітні 2014 року.

За його даними, темпи зростання великооптових цін на пальне в Україні за цей період склали: на А-92 – 62%, на А95 – 62%, на ДП – 50%, а роздрібних  на А-92 – 40% - 41%, на А95 – 37% - 40%, на ДП – 48% - 53%.

Найбільший стрибок цін відбувся у березні і триває донині.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів