Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конфліктна ситуація між «Укрпоштою» та управлінням ДП «Придніпровська залізниця» - під контролем обласної влади

5 травня 2014 - 10:36

Конфліктна ситуація між «Укрпоштою» та управлінням ДП «Придніпровська залізниця» - під контролем обласної влади

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду щодо врегулювання договірних відносин на прийом стоків від структурного підрозділу ЗД УДППЗ «Укрпошта» (цех обміну пошти) з КП «Водоканал» м. Запоріжжя та ДП «Придніпровська залізниця».

У нараді взяли участь представники Запорізької дирекції УДППЗ «Укрпошта», Запорізького будівельно-монтажного експлуатаційного управління ДП «Придніпровська залізниця» та КП «Водоканал».

У січні поточного року у зв’язку з припиненням договірних відносин (з ініціативи ДП «Придніпровська залізниця») на прийом стоків від структурного підрозділу ЗД УДППЗ «Укрпошта», а також  відсутністю на той час відповідного договору між ЗД УДППЗ «Укрпошта» та КП «Водоканал» з 8 січня здійснювалося механічне блокування випуску стічних вод від центру структурного підрозділу ЗД УДППЗ «Укрпошта» у свої мережі. Про це було поінформовано всі сторони, у тому числі й КП «Водоканал».

Запорізька дирекція «Укрпошти» своїми листами на ім'я посадових осіб КП «Водоканал» підтвердила відсутність скидання каналізаційних вод за період з 8 січня по 9 лютого в мережі Запорізького будівельно-монтажного експлуатаційного управління ДП «Придніпровська залізниця». За цей період  механічного блокування по вузлу обліку цеху було виявлено підвищений рівень споживання питної води в обсязі 263 куб. метрів.

8 лютого ЗД УДППЗ «Укрпошта» уклала з КП «Водоканал» додаткову угоду до договору «Про надання послуг з прийому стічних вод у систему комунальної каналізації; майданчик цеху обміну поштою». ДП «Придніпровська залізниця», враховуючи виконання ЗД УДППЗ «Укрпошта» вимог «Правил приймання стічних вод підприємств у систему каналізації м. Запоріжжя», зняло механічне блокування з випуску каналізації.

КП «Водоканал», незважаючи на роз'яснення ЗД УДППЗ «Укрпошта» щодо підвищеного споживання питної води в період з 8 січня по 9 лютого, виставив Запорізькому будівельно-монтажному експлуатаційному управлінню ДП «Придніпровська залізниця» три рахунки на оплату за водовідведення у вказаний період, виходячи тільки з обсягу.

За підсумками наради Петро Гончарук рекомендував керівництву ЗД УДППЗ «Укрпошта» та Запорізького будівельно-монтажного експлуатаційного управління ДП «Придніпровська залізниця» досягти компромісу у цих питаннях та розглянути можливість реструктуризації боргу.

Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації доручено тримати на контролі конфліктну ситуацію, яка склалася між цими сторонами.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області