Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Баранов: «20 років популізму і корупції зруйнували систему влади в державі»

5 травня 2014 - 14:43

Валерій Баранов: «20 років популізму і корупції зруйнували систему влади в державі»

Два місяці роботи на посаді голови облдержадміністрації Валерій Баранов відзначив прес-конференцією, на якій поділився напрацьованими результатами  та пропозиціями, внесеними на розгляд керівництва держави. Більшість із них стосується реформування системи влади та боротьби з корупцією, яка створює серйозну загрозу для розвитку Запорізького краю та всієї України.

- Сьогодні Україні, як ніколи, потрібна ефективна влада. Більше 20 років популізму і корупції зруйнували систему влади в державі. Треба негайно спрямувати всі сили для її оновлення, - сказав Валерій Баранов. Для цього, на думку голови облдержадміністрації, необхідно провести вибори до місцевих рад. Причому, по безпартійній системі.

Підтримуючи ідею ліквідації обласних і районних державних адміністрацій, Валерій Баранов наголосив, що для цього повинні бути внесені зміни до Конституції України. А написання змін до Основного Закону України – справа професійних юристів і практиків, які б покладалися на досвід та основоположні наукові принципи, але аж ніяк не на партійних ватажків.

Бо в цьому випадку Конституцію буде виписано під чергового вождя, переконаний Валерій Баранов.

Значну частину прес-конференції голова облдержадміністрації присвятив питанню необхідності змінити складну систему влади, яка складається з багатьох ланок (Президент, Уряд, міністерства, обласні держадміністрації, районні держадміністрації, сільські голови), на трьорівневу, щоб усі реформи доходили до пересічних громадян у незмінному вигляді і якомога простішим шляхом.

Усі ці пропозиції голова облдержадміністрації Валерій Баранов поклав у основу свого виступу у Верховній Раді, де відбулися громадські слухання з питань внесення змін до Конституції України. Та, на переконання очільника регіону, сьогодні потрібна чітка система інформування громадськості про плани щодо децентралізації влади.

- Без підготовки свідомості громадян до сприйняття реформ жодна з них не може бути реалізована. Повинні бути методичні матеріали для райрад, потрібні громадські слухання, конференції і «круглі столи», виступи професійних управлінців та науковців на телебаченні та в газетах. Хай це будуть листівки. Люди повинні знати: те, за що вони борються, вже втілюється в життя, - сказав Валерій Баранов.       

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни