Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фізичне виховання – здоров'я нації

25 квітня 2006 - 15:27

"Основним напрямком діяльності управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації є реалізація державної політики з питань розвитку фізичної культури та спорту, здійснення заходів щодо підготовки спортсменів області до XXIX літніх Олімпійських та XIII Паралімпійських ігор 2008 року, укріплення матеріально-спортивної бази, кадрового потенціалу, підвищення спортивної майстерності окремих спортсменів, команд з ігрових видів спорту", - зазначив Володимир Лобанов.

Згідно всеукраїнського рейтингу регіонів щодо створення умов для розвитку фізичної культури і спорту показник забезпечення населення спортивними залами із розрахунку на 10 тис. жителів складає 1010 кв.м. Середній показник по Україні - 904 кв.м. А забезпечення критими плавальними басейнами та спортивними майданчиками у такому ж розрахунку складає відповідно 24 і 7634 кв.м, що є явно недостатнім (19 місце серед регіонів України).

Щоправда, цього року збільшились видатки на сферу фізичної культури і спорту. У 2005 році середній показник витрат на одного мешканця області з різних джерел склав 22,1 грн., що перевищує середньодержавний показник і це дозволило зайняти 4 місце у рейтингу регіонів з даного питання. Але з обласного бюджету на фізичну культуру і спорт витрачено лише 1,3% від видаткової частини обласного бюджету, що менше середньодержавного показника (1,72%). Разом з бюджетними коштами на розвиток фізичної культури і спорту у 2005 році залучено 14 млн. 537,1 тис. грн. позабюджетних коштів.

За сумою рейтингових показників область посіла 9 місце серед 27 регіонів України.

Запорізька область підтвердила, що вона є Всеукраїнським центром розвитку ігрових видів спорту. Жіноча команда "Мотор" стала 12-ти разовим, чоловіча гандбольна "ЗТР" - 9-ти разовим, жіноча баскетбольна команда "Козачка ЗАлК" - 6-ти разовими чемпіонами України. У чемпіонатах України з ігрових видів спорту серед команд-майстрів від області беруть участь понад 20 команд.

В області працює 65 дитячо-юнацькі спортивні школи, у тому числі 15 спеціалізованих. Рік тому відкрито нову ДЮСШ "Динамо" з 4 видів спорту. Нещодавно - дитячо-юнацьку спортивну школу „Азовець" у Кирилівці.

Крім того: у 2005 році закінчено реконструкцію палацу спорту та плавального басейну у Бердянську, у Запоріжжі збудовано критий манеж зі штучним льодом «Полюс», на початку 2006 року відкрито ще один критий манеж у Хортицькому районі Запоріжжя.

На найближчу перспективу обласна виконавча влада має намір здійснювати заходи щодо забезпечення доступності занять масовим спортом для широких верств населення. Спільно з обласними фізкультурно-спортивними товариствами і обласним центром фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх" необхідно підвищити ефективність роботи існуючих та створення (будівництва) нових спортивних майданчиків, спортивних шкіл усіх типів, спортивних клубів на підприємствах та секцій у навчальних закладах, насамперед у сільській місцевості.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович