Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про дорожнє господарство області

25 квітня 2006 - 15:38

Як зазначив Олег Швець, підпорядкована йому Служба займається утриманням в належному технічному стані та розвитком мережі доріг загального користування, мостів і штучних споруд, створенням умов для безпечного руху транспорту тощо. А працювати є над чим – протяжність доріг загального користування області складає 6973,7 км, з них 6574,5 км місцевого значення та 399,2 км – державного.

За словами начальника Служби автодоріг, в поточному році на дорожнє господарство області передбачено фінансування на суму 121 млн.грн:
- Виділення коштів з державного бюджету для області в 2006 році збільшено на 46,5 млн. грн., в порівнянні з минулим, (або на 61,8%). В цьому є й заслуга голови облдержадміністрації Євгена Червоненка, який як ефективний управлінець розуміє значення шляхової мережі для сталого розвитку економіки, - підкреслив Олег Швець.

Олег Миколайович також повідомив, що для будівництва та реконструкції автодоріг в 2006 році передбачено кошти у сумі 14,2 млн. грн. За їх рахунок продовжується реконструкція автодороги державного значення М-26 Харків-Сімферополь-Севастополь, яка проходить по шести районам області . Зокрема, на цій дорозі буде завершено реконструкцію мостового переходу через р.Тащенак в Мелітопольському районі, розпочато будівництво нового шляхопроводу через залізницю у Вільнянському районі, буде введено в дію 3,62 км додаткової третьої смуги траси біля с.Григорівка Запорізького району. Продовжуються будівельні роботи і на інших шляхах області.

Олег Швець розповів і про ремонт та утримання автодоріг, на це передбачено 105,5 млн. грн. ( в І кварталі вже освоєно 12,8 млн.грн.). Планується завершити влаштування дороги Степок-Азовське в Якимівському районі, обходу Запорізького залізорудного комбінату на автодорозі В.Білозерка-Михайлівка, в'їзд в м.Молочанськ. Проводиться удосконалений капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю в с.Балки Василівського району. Враховано звернення жителів Оріхівського району щодо об'їзду м.Оріхова, який буде реабілітовано. Крім того, Служба автомобільних доріг працює над ліквідацією ямковості на дорогах, яку планується завершити до 1 червня поточного року. Начальник Служби зазначив, що ямковий ремонт проводиться із застосуванням сучасних технологій машинами «Шеффер» методом струменевої подачі в'яжучого матеріалу з ангезійними добавками до бітуму, що забезпечує довговічність та високу якість такого ремонту.

Наприкінці брифінгу Олег Швець відповів на питання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни