Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми і здобутки молодіжного житлового кредитування

13 червня 2006 - 15:51

За словами Костянтина Попова, Запорізьке регіональне відділення (зараз – управління) розпочало діяльність у 1998 році. За цей час 217 молодих сімей отримали державні житлові кредити на суму майже 13 млн. грн. За рахунок цих коштів профінансовано будівництво 15,5 тис кв.м. житлової площі у Запоріжжі, Гуляйполі, Пологах, Бердянську. Потрібно зазначити, що в минулому році видатки з державного та місцевих бюджетів на будівництво були збільшені до 4 млн. 711 тис. грн. (в 1998-2002р.р. вони склали 2775тис.грн., 2003 – 1788 тис. грн., 2004 - 3700), однак, ці кошти не задовольняють потреби у будівництві житла для молодих сімей. Це викликано як великим попитом на нього з боку починаючих спільне життя, так і різким підвищенням цін на ринку нерухомості.

Костянтин Попов розповів і про стан справ у наданні часткової компенсації відсотків за кредитами комерційних банків. Суть цієї схеми кредитування полягає в тому, що молодій сім'ї держава компенсує комерційний кредит у розмірі річної ставки Національного Банку України. Таку схему було апробовано у 2004 році у Києві та Харкові та набутий досвід поширено в Україні. Таким чином, за два останні роки Державний фонд прийняв 684 рішення про надання компенсацій молодим запоріжцям.

Як повідомив Костянтин Попов, за ініціативою Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту і Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву відбір кандидатів на отримання державного кредиту та часткової компенсації комерційного кредиту наразі здійснює електронна програма за рейтинговою системою. Умови входження до рейтингу подано на сайті http://fhb.kiev.ua.

В 2006 році на фінансування молодіжного житлового будівництва передбачено 4 млн. 140 тис. грн. Ця сума складається з видатків державного бюджету (3 млн. грн.), обласного (600 тис грн.), м. Запоріжжя (600 тис. грн.), Гуляйпільського району (40 тис. грн.) та Запорізького залізорудного комбінату (500 тис. грн.). Для стимулювання молодіжного житлового кредитування в області, Запорізьке регіональне управління фонду залучає і кошти підприємств, як це видно на прикладі залізорудного комбінату:

- Керівництво підприємства з розумінням ставиться до вирішення житлових проблем його молодих працівників, - зазначив Костянтин Попов.

Наприкінці брифінгу він відповів на запитання журналістів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області