Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрито транзитне містечко для вимушених переселенців

16 лютого 2015 - 16:41

Модульне містечко по вул. Стешенка, 18 загальною площею 1,12 га готове прийняти мешканців. В урочистому відкритті об’єкта взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак, Генеральний консул Німеччини Детлеф Вольтер, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, перший заступник Запорізького міського голови  Дмитро Свіркін.

Григорій Самардак подякував усім, хто був задіяний у будівництві містечка, за оперативну роботу та висловив сподівання, що заселившись до модульних будинків, переселенці житимуть з комфортом.

-  Звичайно, краще було би, щоб ми так збиралися у мирний час, а люди, яким довелося залишити свої рідні домівки, мали змогу якнайшвидше туди повернутися. Але в сьогоднішніх умовах ці будинки – реальна допомога всім, хто залишився без даху над головою. Завдяки підтримці наших німецьких партнерів ми можемо зараз допомогти сотням переселенців, для яких пошук придатного для проживання житла  є найголовнішим питанням наразі, - зазначив посадовець.

За словами голови ДСНС України Сергія Бочковського, процес спорудження містечка супроводжувався копіткою працею багатьох спеціалістів, які робили все можливе, щоб родини переселенців мали змогу якнайшвидше переїхати та отримати нормальні умови проживання.

- Це дійсно зразок спільної європейської праці всіх зацікавлених фахівців, які віддали  сили для того, щоб внутрішньо переміщені особи змогли здобути домівку. Хочу подякувати Генеральному консулу Німеччини, представникам німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ», місцевій владі, які працювали  пліч-о-пліч як один  єдиний колектив заради спільної мети – допомогти українцям, які вимушено залишилися без житла. Дуже приємно, що ми маємо таку потужну підтримку наших зарубіжних колег, які не залишилися осторонь, а відгукнулися на заклик підтримати тих, хто через бойові дії втратив свій рідний дім, - зазначив Сергій Бочковський.

У свою чергу Генеральний консул Німеччини Детлеф Вольтер запевнив, що Німеччина й надалі готова підтримувати українців та надавати їм всебічну допомогу.

За період спорудження містечка від німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ» до Запоріжжя було доставлено 218 житлових модулів. Таким чином, на сьогодні змонтовано 10 житлових модульних будиночків, кожен з яких складається з 10 модулів, чотири модульних гуртожитки, які складаються з 27 модулів, та дві адміністративні будівлі.

Всі будинки квартирного типу укомплектовані ліжками, шафами, матрасами, постільною білизною, необхідними меблями, холодильниками, санвузлами.

На території  містечка працює безкоштовний WI-FI.

В адміністративно-господарчому блоці знаходиться пральня, яка обладнана сушарками та пральними машинами. Всі модульні будинки мають електроопалення.

Наразі вже сформовано списки на заселення до будиночків 370 осіб (120 сімей).

Сьогодні до містечка заселилися перші 77 пересенців, у тому числі  32 дитини.

Сума проживання в будинках складає 319 гривень на місяць (на одну особу), в яку входять усі комунальні послуги та електроенергія. В подальшому ця цифра буде перераховуватись у випадку зменшення вартості комунальних послуг, закінчення опалювального сезону та фактично спожитої електроенергії.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць