Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі аграрії у дискусії визначають перспективи розвитку галузі

18 червня 2015 - 17:33

Запорізькі аграрії у дискусії визначають перспективи розвитку 
галузі

За підтримки обласної державної адміністрації, Запорізької торгово-промислової палати,  а також за участю Комітету підприємців агропромислового комплексу при торгово-промисловій палаті України відбулося засідання круглого столу на тему "Сучасний стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу. Проблеми та шляхи вирішення".

Партнери заходу – Міністерство аграрної політики та продовольства України,  Комітет підприємців агропромислового комплексу при торгово-промисловій палаті України та Асоціація фермерів і приватних землевласників України.

У заході взяв участь директор Департаменту продовольства Міністерства аграрної політики та продовольства України Д.Шульмейстер, який подякував запорізьким аграріям та вручив дипломи Міністерства агарної політики та продовольства України Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації та 21 учаснику виставки від нашого регіону за активну участь у проведенні XXVII Міжнародної агропромислової виставки "Агро-2015", що проходила 3 - 6 червня у Національному  комплексі "Експоцентр України".

У ході спілкування посадовець надав вичерпні відповіді та роз’яснення запорізьким сільгоспвиробникам. При цьому підкреслив, що головною умовою розвитку агропромислового комплексу є здатність усім разом "пливти в одному човні та в одному руслі".

 Учасники круглого столу розглянули широку палітру актуальних питань, таких як стан ринку зернових та олійних культур, прогноз на 2015-2016 маркетинговий період; переваги та ризики для аграріїв унаслідок вступу в силу Угоди про зону вільної торгівлі України з Європейським союзом; доступ аграріїв до сільськогосподарських ринків; об'єднання в кооперативи; розвиток оптових ринків сільськогосподарської продукції тощо.

Проблемні питання ведення аграрного бізнесу учасники круглого столу обговорили в ході дискусії, а також у форматі запитань і відповідей.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу