Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У роботі з підприємцями слід рівнятися на Бердянськ

29 січня 2007 - 16:16

Заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев провів засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, на якому підбито підсумки роботи за 2006 рік.

З інформацією про підсумки діяльності ради за минулий рік виступила заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Світлана Кругляк. Вона зазначила, що зусилля координаційної ради, головним чином, були спрямовані на виконання Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”. Наслідком цієї роботи стало створення дозвільних офісів у всіх районах та містах обласного підпорядкування. Аби робота набула системного характеру, введено в практику звіти голів райдержадміністрацій з цього питання, що принесло свої плоди. Так, після звітів керівників шести територій, яких заслухали на координаційній раді, значно активізувалася діяльність у всіх районах, крім Василівського.

Предмет особливої гордості – робота Бердянського дозвільного центру, куди вже приїздять за досвідом не лише з нашої області, а й з інших регіонів. Детально про роботу центру учасникам наради розповів перший заступник міського голови Бердянська Петро Гончарук. Зокрема, він повідомив, що кожен десятий бердянець є підприємцем, а надходження до бюджету від підприємницької діяльності складають серйозну частку - 23%. Про високий рівень організації роботи “ Єдиного офісу ”, можна говорити навіть про ноу-хау, свідчить отримання бердянцями патенту.

Члени координаційної ради також заслухали інформацію експерта проекту партнерства Канада –Україна “Регіональне врядування та розвиток” Володимира Назаренка. Він зупинився на питанні розробки проекту Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2015 року. Проект напрацьовується Регіональною робочою групою з залученням громадськості, зокрема, проведено анкетування серед 1500 жителів області. Цікаво, зазначив пан Назаренко, що найменше інтересу до анкетування проявили саме бізнесмени – взяли участь лише 15%, тоді як найактивнішими виявилися лідери громадськості – 41%. Тому експерт і звернувся до членів координаційної ради, більшість з яких є бізнесменами, активніше долучатися до стратегічного планування розвитку регіону та делегувати своїх представників до Регіональної робочої групи.

Учасники засідання визнали роботу координаційної ради за 2006 рік задовільною.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області