Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Представники ОТГ опановували основні принципи просторового планування

21 вересня 2017 - 13:49

На базі Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, відбувся семінар для голів та архітекторів об’єднаних територіальних громад Запорізької області щодо розробки основних принципів просторового планування, що є дуже важливим для соціально-економічного розвитку територій.

– Відсутність містобудівної документації, не затверджені генеральні плани не дають об’єднаним територіальним громадам розвиватися відповідно до своїх можливостей. Хочу звернутися, в першу чергу, до розробників цієї документації -  сьогодні на вас лежить дуже велика відповідальність перед громадами, - наголосила  заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Мета просторового планування, за словами заступника директора ДП "УкрНДПІвільбуд" Тетяни Криштоп, – створення та підтримка сприятливого життєвого середовища. Адже діяльність території має базуватися на містобудівній документації. Фінансування на розвиток, як інвесторами, так і донорами  надається за наявності стратегії, в основу якої покладена саме містобудівна документація. Вона показує дороги, схему території, об’єкти транспорту, рекреації, культурної спадщини, інфраструктури тощо. Профінансувати розробку просторового плану громади можуть за субвенції, кошти донорських організацій або з власного бюджету.

Схема планування території важлива і при реформуванні мережі навчальних і медичних закладів, щоб досягти мети максимально наблизити послуги до кожного жителя громади. «Містобудівна документація – це свого роду візуальна стратегія», – пояснила Лідія Чижевська, головний архітектор проектів ДП "УкрНДПІвільбуд".

Під час семінару також були розглянуті питання енергоефективності, законодавства, досвіду створення картографічної основи для здійснення просторового планування, обговорили сучасні технологічні рішення для управління територіями та створення містобудівного кадастру в ОТГ. Наприкінці заходу учасники мали змогу підготувати ескіз плану просторового планування для власних територій.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни