Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Місцева влада готується до роботи в умовах бюджетної самостійності

5 жовтня 2017 - 12:47

Особливістю нинішнього бюджетного процесу є те, що він триває у ході реформи децентралізації в Україні і вимагає нових підходів. У зв’язку з цим  Департаментом фінансів обласної державної адміністрації організовано проведення тренінгу  на тему: програмно-цільове бюджетування в умовах децентралізації. До роз’яснювальної роботи долучилися фахівці  Інституту бюджету та економічних досліджень (м. Київ).

У тренінгу взяли участь працівники фінансових органів міських рад, райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та головні розпорядники коштів обласного бюджету.

- Децентралізація – це розширення прав органів місцевого самоврядування у прийнятті рішень, надання їм повної бюджетної самостійності щодо наповнення своїх бюджетів і здійснення видатків. Відповідно, такі широкі  повноваження вимагають і нових знань, і підвищення професійного рівня та відповідальності, - наголосив директор Департаменту  фінансів облдержадміністрації Сергій Медвідь.

Учасники тренінгу опрацювали питання, які стосуються реалізації змін до бюджетного законодавства, практичного застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі на рівні місцевих бюджетів.

Крім цього, були розглянуті умови формування місцевих бюджетів на 2018 рік з урахуванням доведених Міністерством фінансів України особливостей формування проектів місцевих бюджетів, а саме: нових розмірів мінімальної заробітної плати; зміни розрахунку та порядку використання освітньої та медичної субвенцій; передачі на фінансування видатків із місцевих бюджетів тощо.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в ефірі телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни