Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Визначено основні критерії для участі територій у пілотних проектах будівництва доступного житла

12 березня 2008 - 14:52

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс провів робочу нараду з питань забезпечення будівництва доступного житла в регіоні.

У заході взяли участь представники головного фінансового управління, управлінь містобудування, архітектури, капітального будівництва, житлово-комунального господарства, а також Запорізького міськвиконкому.

Йшлося про необхідність підготувати документи щодо наявності відведеної земельної ділянки та проектно-кошторисної документації з визначенням основних показників, таких як строк будівництва, проектна потужність, обсяги капіталовкдалень тощо. Також обговорювалися питання забезпеченості будівельних майданчиків інженерними мережами та транспортною інфраструктурою, можливості включити в роботу місцеві підприємства з випуску будівельних матеріалів.

- Вирішальне значення у конкурсі пілотних проектів на державне співфінансування будівництва матимуть фактори застосування сучасних енергозберігаючих технологій, технічних рішень та обладнання, а також нижча вартість 1 кв. метра житла порівняно з ринковою ціною, - роз'яснив Геннадій Фукс. Він нагадав, що 30 відсотків вартості будівельних витрат відшкодує державний бюджет за умови повної відповідності пропозицій територій «Основним критеріям оцінки» Кабміну.

За підсумками наради посадовець дав доручення керівникам відповідних управлінь і структурних підрозділів ОДА підготувати якісний пакет документів до участі у конкурсі пілотних проектів у повній відповідності до визначених Кабінетом міністрів України «Основних критеріїв оцінки пропозицій».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області