Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска вимагає неухильного виконання Указів Президента

28 березня 2008 - 16:16

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Валерій Черкаска вимагає від керівництва райдержадміністрацій, представників місцевого самоврядування більш ефективно та наполегливо працювати над виконанням Указу Президента України «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою». Про це керівник регіону заявив під час обласної селекторної наради.

Валерій Черкаска поінформував учасників селектору про нараду за участю Президента України, голів облдержадміністрацій, керівників місцевого самоврядування, що відбувалася в Ялті. Нагадаємо, що під час наради був оголошений Указ Глави держави про створення Національної ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

- Нарада тривала цілий день і на ній обговорювалася низка нагальних питань соціально-економічного розвитку країни, зокрема, доля Державного бюджету на 2008 рік. - поінформував Валерій Черкаска. – Ми наполягали на перерозподілі екологічного фонду і хочу повідомити запоріжцям гарну новину - в одному з пунктів протокольного рішення зазначено залишати 100% коштів екофонду на місцях.

На нараді також розглядалася можливість передачі у державну власність комунального аеропорту Бердянська. Валерій Черкаска виступив категорично проти цієї ідеї.

- Думаю, що Бердянськ залишиться з власним міським аеропортом, - зазначив Валерій Черкаска. – Водночас, мені б хотілося побачити, які кошти у міському бюджеті передбачено на утримання аеропорту.

- Я відверто незадоволений тим, як виконується Указ Президента України «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою» та відповідне розпорядження голови ОДА, - наголосив Валерій Черкаска. - Я проїхав по головних трасах двох третин районів і був неприємно вражений кількістю сміття, що є на ваших територіях. Наприклад, Якимівський район зовсім не приступав до роботи вздовж траси Харків-Сімферополь. Тож прошу голів райдержадміністрацій безпосередньо перевіряти хід виконання цієї роботи, тримаючи щоденно руку на пульсі подій.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області