Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація щодо ускладнення погодних умов знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації

5 січня 2019 - 09:18

Цієї доби у Центрі й на Сході Запорізької області спостерігався невеликий сніг. Епіцентр циклону змістився на Схід України. Штаб оперативного реагування для ліквідації наслідків негоди на базі Департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації працює в цілодобовому режимі.

Підбиваючи підсумки минулої ночі, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль подякував всім службам за злагоджену та якісну роботу.

- Хочу подякувати за злагоджену роботу всім, хто контролював ситуацію, щодо ускладнення погодних умов. А саме: співробітникам Національної поліції, ГУ ДСНС та «Облавтодору», мерам міст та керівникам районів Запорізької області, а також автоперевізникам. Загалом на дорогах регіону працювали близько 160 одиниць техніки. Головні автошляхи регіону були своєчасно розчищені. Обмежень щодо руху немає, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Згідно з даними штабу оперативного реагування для ліквідації наслідків негоди станом на 6 годину в Запорізькій області на трасах державного та місцевого значення рух здійснюється у звичайному режимі, відкритий, контролюється співробітниками Національної поліції, ДСНС та «Облавтодором». Цієї ночі від «Облавтодору» працювали 80 одиниць техніки та 92 працівники. Від «Елуаша» працювали 79 одиниць техніки та 87 працівників.

Енергопостачання, газопостачання, водопостачання працюють у звичайному режимі. За інформацією обленерго було відключено 100 абонентів в Пологівському районі. Ведеться робота з відновлення електропостачання. Інших відключень пов’язаних з погіршенням погодних умов не зафіксовано.

За добу підрозділи ГУ ДСНС для надання допомоги в наслідок несприятливих погодних умов залучалися 13 разів. Від ГУ ДСНС залучались 13 одиниць техніки та 52 чоловік особового складу. Ними було вивільнено 41 одиницю автотранспортної техніки, в яких знаходилось  120  людей.

Окремо голова облдержадміністрації подякував за роботу Нацполіції, патрульній поліції, Нацгвардії та дорожникам.

Цієї ночі Нацполіція створила окрему групу в месенджері, завдяки чому всі фахівці штабу оперативного реагування для ліквідації наслідків негоди оперативно отримували інформацію. Це стосувалось зниження температури, опадів, снігових заметів,  автомобільних аварій, заторів та авто, які потрапили в снігову пастку. До групи приєднали не тільки учасників штабу, а й навіть перевізників та директорів автостанцій. Завдяки чому на кожну позаштатну ситуацію було миттєве реагування департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації. Окремо дякую особовому складу ВЧ 3033 Національної гвардії які двічі за добу залучалися на автомобілі КРАЗ для витягування автомобілів, які потрапили у снігові замети, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними штабу оперативного реагування для ліквідації наслідків негоди однією з найбільших ДТП, що сталась в Запорізькій області вночі стала аварія мікроавтобусу. На 102 надійшло повідомлення, що  на автодорозі Харків - Сімферополь, біля м. Мелітополь з боку Василівки перекинувся мікроавтобус VOLKSWAGEN LT35. За попередніми даними в ДТП зафіксовано 6 потерпілих.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області