Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольська міська лікарня № 2 поступово перетворюється у заклад інтенсивних методів лікування

13 травня 2019 - 11:32

Про це повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. За його словами, загальна вартість реконструкції 2-ї міськлікарні в лікарню інтенсивних методів лікування становить близько 27 мільйонів гривень. З них у 2018 році за сприяння народного депутата України Марії Іонової з державного бюджету було виділено 4 мільйони гривень субвенції на соціально-економічний розвиток. Ще 10 мільйонів гривень було виділено у 2019 році з обласного бюджету.

- Нині на об’єкті виконано 40% будівельно-монтажних робіт. Це дуже важливий об’єкт для Запорізької області, адже Мелітополь є центром госпітального округу, який, крім міста, включає Приазовський, Мелітопольський, Якимівський і Веселівський райони. Реконструкція медичного закладу, яка виконується в рамках створення єдиної лікарні інтенсивних методів лікування, дозволить поліпшити надання стаціонарної медичної допомоги, удосконалити маршрути пацієнтів і зробити медичні послуги доступнішими для жителів міста і прилеглих районів. В  оновленій лікарні інтенсивних методів лікування отримуватимуть допомогу хірургічні, кардіологічні, неврологічні та травматологічні хворі, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

На першому поверсі лікарні   будуть розташовані відділення невідкладної допомоги, анестезіології, реанімації, травматології та приймального покою. На другому поверсі - кардіологічне та неврологічне відділення; на третьому поверсі - хірургічне відділення; на четвертому - операційне та хірургічне відділення; на п'ятому - травматологічне й операційне відділення з нейрохірургічними ліжками.

За даними Мелітопольської міської ради, реконструкція терапевтичного корпусу 2-ї міськлікарні почалася 16 липня 2018 року.

У процесі реконструкції здійснюється заміна всіх комунікацій, а також ремонт і закупівля нового обладнання та меблів. Наразі завершено залиття стяжки, штукатурка стін, облицювання підлоги, заміну вікон, заміну каналізаційних, електричних і теплових мереж. На сьогодні на 45% виконано фарбування 3-го і 5-го поверхів та роботи з облаштування двох пандусів. Триває ремонт 1-го, 2-го і 4-го поверхів, облаштування ще одного пандуса. До листопада 2019 року планується облаштувати вентиляцію, встановити пожежну сигналізацію, замінити двері, виконати фарбування стін і стель. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби