Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Розвиток освіти має стати реальним пріоритетом у роботі влади»

6 жовтня 2008 - 16:58

Результати зовнішнього оцінювання засвідчили, що запорізькі випускники системи загальної середньої освіти, які брали участь у тестуванні, переважно засвоїли навчальний матеріал.

- Але на державному рівні ми маємо показники, що свідчать про цілу низку проблем в освітній галузі регіону, – зазначив глава області. – І перш за все – відсутність системної роботи.

У школах регіону, як показали результати зовнішнього незалежного оцінювання, спостерігається розрив у якості знань між випускниками загальноосвітніх шкіл та спеціалізованих – ліцеїв, гімназій, колегіумів. Порівняно з містами низьким залишається рівень освіти сільських учнів.

Керівник регіону пообіцяв не робити узагальнень по окремих навчальних закладах чи територіях, а натомість дав доручення зробити по територіях детальний аналіз проблем освітніх закладів – матеріально-технічного та кадрового забезпечення, фахової підготовки вчителів – та виробити пропозиції щодо їх вирішення. Питання розглядатиметься на найближчій колегії обласної виконавчої влади, засідання якої планується повністю присвятити роботі загальноосвітніх, спеціалізованих та вищих навчальних закладів.

- Освіта має стати пріоритетом в роботі органів влади фактично, а не лише на папері, – підкреслив голова ОДА.

Олександр Старух наголосив також на необхідності більш активного залучення місцевих громад до вирішення проблем освітньої галузі.

- Не треба сидіти й чекати допомоги держави, – звернувся керівник області до присутніх. – Ми – поруч із цими проблемами, і у нас достатньо важелів для того, щоб самотужки вирішити більшу їх частину.

Керівник регіону також нагадав про підготовку до нової кампанії із зовнішнього незалежного оцінювання знань. Реєстрація для участі у тестуванні наступного року розпочнеться вже 1 грудня 2008 року і триватиме до 3 березня 2009. А вже 1 листопада вузи мають оголосити переліки предметів, сертифікати з яких потрібні для участі у конкурсі на зарахування на навчання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни