Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Найближчим часом Енергодар стане центром розвитку та запровадження сучасних технологій»

23 травня 2019 - 11:00

Як повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, нині Запорізька атомна електростанція будує в Енергодарі сонячну станцію на 13,6 МВт. Її буде зведено в рамках пілотного проекту «Сонечко», який реалізує Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом». Загальна кошторисна вартість будівництва, визначена у поточних цінах станом на 26 березня 2018, складає майже 400 мільйонів гривень.

- Найближчим часом Енергодар стане центром розвитку та запровадження сучасних технологій у Запорізькому регіоні. Йдеться про кілька проектів, які будуть втілені в життя закордонними та українськими інвесторами. Я завжди казав, що відповідальним перед громадою інвесторам  Запорізький край дає «зелене світло». І ще одним прикладом цьому стане розвиток «зеленої енергетики» в Енергодарі. Отже, на ділянці в районі водойми-охолоджувача Запорізької АЕС буде створено сонячну електростанцію. Планується, що вона матиме 5 тисяч сонячних панелей і розташується на 37 гектарах землі. Важливо відзначити, що це територія гідротехнічних споруд між ставком-охолоджувачем та Канівським водосховищем. Нині підрядник виконав геотопографічну зйомку, а пакет документів проходить експертизу для отримання дозволу. Лінія по збірці сонячних батарей була запущена ПП «Енхол» у м. Енергодар ще в травні минулого року. Загальна потужність технологічної лінії становить 15 МВт на рік. Найближчим часом буде проведено тендер і обрано постачальника для виконання монтажних робіт, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону підкреслив, що цьому передувала чимала робота багатьох фахівців законодавчої та виконавчої влади. І це не єдиний приклад активної роботи людей, що відповідальні за розвиток Запорізького краю. Йдеться про співпрацю облдержадміністрації, обласної ради та народних депутатів України. Зокрема, за підтримки Запорізької облдержадміністрації було підготовлено рішення Запорізької обласної ради від 30.08.2018 №91, направлено відповідні листи голові Верховної Ради України, головам комітетів Верховної Ради України та головам депутатських фракцій. На початку вересня 2018 на засіданні Верховної Ради України було прийнято законопроект від 17.09.2015 № 3131 «Про внесення зміни до статті 11 Закону України «Про управління об’єктами державної власності» щодо впорядкування процедури відчуження суб'єктами господарювання державного сектору економіки житла своїм працівникам.

Прийняття цих змін дає можливість державним підприємствам, установам та організаціям, господарським товариствам, 100% акцій яких належать державі (у тому числі Запорізькій АЕС), здійснювати у встановленому законодавством порядку відчуження нерухомого майна.

Якщо говорити простіше, то працівники АЕС, які проживають у службовому житлі, зможуть отримувати його у власність завдяки наданню соціальної пільги щодо забезпечення житлом та поліпшення житлових умов.

У свою чергу підприємство отримало можливість зменшити витрати на утримання такої нерухомості.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ