Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі ушуїсти вибороли медалі Чемпіонату світу

24 червня 2019 - 16:10

Запорізькі спортсмени повернулись переможцями з чемпіонату світу серед дорослих, юніорів та юнаків з традиційного ушу. З цієї нагоди відбулась пресконференція в облдержадміністрації за участі золотого призера Олександра Тютюнника та тренерки Наталії Храмової.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова повідомила, що п’ять медалей, з яких одна золота, одна срібна та три бронзові привезли наші ушуїстри з VIII чемпіонату світу, який відбувся у Китаї.

- З 14 по 18 червня 2019 у провінції Сичуань у підніжжя гори Емейшань відбувся VIII чемпіонат світу з традиційного ушу. У цих змаганнях взяли участь приблизно 3000 спортсменів з 50 країн світу, серед яких були і представники України. До складу збірної команди увійшли 26 ушуїстів, серед яких троє представників нашої області. Це Олександр Тютюнник, Олександра Березіна та Кирило Мухін, - повідомила Наталія Власова.

У перший день чемпіонату Кирило Мухін змагався у розділі традиційна зброя - шаолінь дао (шабля храму Шаолінь). Разом з ним у його категорії змагалися 17 атлетів. Кирило здобув бронзу. У той же день Олександра Березіна повторила досягнення свого товариша по команді та здобула бронзову нагороду у розділі «Традиційний кулак».

Наступного дня Олександра Березіна продемонструвала мистецтво володіння парними шаблями (шуан дао). Яскравий виступ дозволив Олександрі посісти друге місце серед 18 найкращих суперниць у розділі «Традиційна зброя».

У стилі «Ча цюань» (традиційний кулак) Кирило Мухін повторив своє досягнення та зміг посісти третє місце.

У останній день змагань Олександр Тютюнник, який також демонстрував стиль «Ча цюань», зміг вибороти найбажанішу нагороду Всесвітнього форуму з ушу - золоту медаль. Серед 15 найкращих атлетів світу Олександр з великим відривом зміг посісти перше місце.

- Збірна команда України з ушу здобула 14 золотих нагород, що є найкращим результатом за всю історію цього виду спорту у нашій країні, - підсумувала Наталія Власова.

Посадовець вручила грамоти облдержадміністрації за вагомий особистий внесок у розвиток спорту та популяризацію цього виду спорту Олександру Тютюннику та тренерці Наталії Храмовій.

Довідково.

Запорізька федерація ушу на сьогодні день є однією з найсильніших команд України з ушу. Обласна федерація нараховує 30 тренерів, в т.ч., троє заслужених тренерів України і близько 1000 вихованців. Серед них  шість майстрів спорту України міжнародного класу, 10  майстрів спорту України та 15 кандидатів у майстри спорту України. За рейтингом 2014 року, ДЮСШ № 10, на базі якої відкрито відділення ушу, визнана найкращою спортивною школою Запорізької області та другою в Україні.

Вихованці Запорізької федерації беруть участь у показових виступах, концертах, шоу, на головних заходах міста та області, у складі створеного, саме для таких свят, театру Китайських бойових мистецтв «Тянь Лун».

Щорічно в літній період ось уже протягом 26 років організація проводить дитячо-оздоровчі спортивні табори для своїх вихованців. Де на канікулах мають змогу продовжувати навчання велика кількість юних спортсменів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області