Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькому краєзнавчому музеї розпочала роботу виставка міжнародного фотофестивалю

9 серпня 2019 - 13:33

За підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї демонструється головна експозиція міжнародного фотофестивалю Odesa Photo Days 2019 «Точка зору».

Виставка формувалася за допомогою відкритого конкурсу, на який надійшло 192 заявки з 27 країн. Фінальний відбір проєктів здійснило міжнародне журі у складі: Тііна Раухала (Фінляндія), Алніс Стакле (Латвія), Мая Аннер (Ізраїль). Учасниками головної експозиції стали 11 серій таких авторів: Михайло Палінчак (Україна), Мігель Бруш (Німеччина), Майкл Даннер (Німеччина), Марко Кастеллі (Італія), «Vaste Programme» - Леонардо Магреллі, Алессандро Тіні, Джулія Вінья (Італія), Фернандо Монт’єль Клінт (Мексика), Карлос Парі (Іспанія / Венесуела), Володимир Шипотильніков та Анна Пилипюк (Україна), Емі Френд (Канада), Арімаса Фукукава (Франція), Йоргос Ятроманолакіс (Греція).

Як розповіла PR-менеджер проєкту Валерія Шевченко, Odesa Photo Days − подія, яка щороку збирає в Одесі фотографів, аматорів та любителів фотографії. За традицією після експонування в Одесі головна виставка фестивалю відправляється в тур по Україні для того, аби ще більше людей побачили сучасні фотопроєкти авторів з різних країн. Проєкт реалізується за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу. Організатор Odesa Photo Days − громадська організація «Мистецькі мандри».

Зі свого боку, директор Запорізького обласного краєзнавчого музею Михайло Мордовськой відзначив, що експозиція вже зацікавила запорізьку культурну громадськість, адже в нашому місті працює чимало фотохудожників високого ґатунку. Експозиція, яка розмістилася на трьох поверхах, є сукупністю авторських поглядів на багатогранність світу та безліч шляхів розуміння реальності. За своєю природою фотографія не є документом, проте кожне окреме зображення має документальну цінність і викликає сплеск емоцій.

Виставка «Точка зору» у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї триватиме до 14 вересня.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств