Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Канадська «Верховина» проведе у Запоріжжі благодійний концерт

13 серпня 2019 - 09:41

За повідомленням Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, ансамбль української пісні і танцю «Верховина» є культурним відділом Едмонтонського осередку Спілки Української Молоді Канади, заснованого в 1949 році. До складі ансамблю входять хор «Верховина» і танцювальний колектив «Дунай».

У 2019 році хор «Верховина» відзначає 60-ту річницю, а танцювальному колективу «Дунай» виповнюється 45 років. З ювілейним концертним турне ансамбль відвідає Канаду, Східну Європу, а також виступить в Україні та Грузії. Кульмінацією світового турне стане фінальний концерт в Едмонтоні восени 2019 року, після повернення ансамблю на Батьківщину. У Запоріжжі виступ ансамблю української пісні і танцю відбудеться 18 серпня о 19 годині в концертному залі ім. М. Глінки.

У рамках програми з символічною назвою «Пори року» колектив презентує українські традиції та культуру через яскраву музику, енергійну хореографію та динамічний хоровий спів.

Хор «Верховина» був створений у 1959 році як жіночий вокальний гурт, до якого в 1976 році долучилися чоловічі голоси. Зараз хор складається з 45 співаків і виконує народну, світську і духовну музику. Диригент хору – Орест Солтикевич.

Танцювальний колектив «Дунай» був заснований у 1974 році 14-ма молодими ентузіастами, а зараз у ньому виступають 35 жінок і 15 чоловіків віком від 16 до 28 років, яким керує Шон Остафій. У їхньому репертуарі — традиційні народні танці з різних регіонів України. 

До уваги ЗМІ:

У неділю, 18 серпня, о 18:00 годині, перед початком концерту, у фойє відбудеться прес-конференція, акредитація: oksana_stebelska@ukr.net,  (067)7844613.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю 

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ