Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Святкування Дня незалежності: на запоріжців чекає великий концерт, українська кухня та феєрверк

13 серпня 2019 - 12:34

Цього року основні святкові заходи, присвячені  Дню незалежності України, відбудуться в центральному парку культури та відпочинку м. Запоріжжя «Дубовий гай». На гостей свята чекають розважальні локації, святковий концерт, феєрверк. Про це під час брифінгу розповіли директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко та директор Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

Загалом у Запорізькій області святкові заходи відбудуться в усіх містах і селах, територіальних громадах. У бібліотеках та музеях готують тематичні виставки та заходи. Так, 22 серпня заплановано провести урочисті збори та святковий концерт у театрі ім. В. Магара.

Наступного дня, 23 серпня, відбудуться урочистості на честь Дня Державного прапора України – на найвищому флагштоці на острові Хортиця, біля Музею історії запорозького козацтва, буде піднято один з головних символів країни.

Урочисте святкування 28-ї річниці Дня незалежності України у Запоріжжі відбудеться безпосередньо 24 серпня в Центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай», початок − о 15.00.

Професійні та аматорські колективи підготували велику святкову програму. Обласна та міська влада запрошують на свято жителів та гостей обласного центру.

Владислав Мороко більш детально розповів про програму заходу, відзначивши, що організатори планують зробити світле, невимушене, креативне й веселе свято для всієї родини.

У програмі свята:

  • 15.00 - 16.00 біля центрального входу до парку гостей зустрічатиме зведений духовий оркестр запорізьких військових частин;
  • 16.00 - 17.00 на  Малій сцені  біля атракціонів - дитячий блок програми за участю юних артистів із Запорізької, Херсонської та Дніпропетровської областей, зокрема ансамбль народного танцю «Барвограй» (м. Генічеськ) продемонструє українські та кримськотатарські танці;
  • 17.00 - 18.00 - програма естрадно-духового оркестру муніципального театру танцю;
  • 18.00 - 19.00 - ігрові інтерактивні програми для дітей за участю аніматорів комунальних палаців культури м. Запоріжжя;
  • 18.00 - 21.00 на  Великій сцені  виступатимуть: народна творча студія «Арт - стайл» ПК «Орбіта», гурти «Декаданс», «Франkо» та «The Vagis Band»;
  • о 21.00 почнеться концерт української співачки TAYANNA. Завершальним акордом свята стане феєрверк о 22.00.

Одна з цікавих локацій – українська кухня, де всі охочі зможуть не тільки поласувати традиційними стравами, а й взяти участь у майстер-класах з приготування вареників.        

На окремій локації буде проведено аматорський турнір з боксу та низка спортивних заходів. Зокрема, можна буде освоїти каякінг та покататися на байдарках.

Для зручності відвідувачів парку «Дубовий гай» буде задіяно додатковий транспорт. На гостей свята чекає ще  чимало сюрпризів та приємних несподіванок.        

− Ми бажаємо зробити родинне веселе свято, де буде цікаво і дорослим, і малечі. У день святкування в парку буде максимально обмежено продаж алкогольних напоїв. Патрулювати територію будуть посилені наряди поліції та Нацгвардії, щоб свято було безпечним. Тому запрошуємо жителів обласного центру та гостей  відзначити це свято разом, − зазначив Владислав Мороко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку