Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Схвалено проєкт розміщення сонячної електростанції у Долинській громаді

16 серпня 2019 - 11:40

Під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександра Билима відбулося чергове засідання архітектурно-містобудівної ради. У її роботі взяла участь керівниця  апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Учасники засідання розглянули два проєкти містобудівної документації. Проєкт містобудівної документації «Детальний план окремої території для розміщення сонячної електростанції на земельній ділянці, розташованій на території Долинської сільської ради, за межами населеного пункту с. Розумівка Запорізького району Запорізької області» схвалено без зауважень та рекомендовано до затвердження та погодження в установленому законом порядку. Його реалізовуватиме Долинська сільська об’єднана територіальна громада.

Згідно з проєктом, територія, на яку розробляється детальний план окремої території для розміщення сонячної електростанції, займає 12,28 га. Сонячні панелі розміщуються на вільній від забудови території, складські будівлі реконструюються під зберігання обладнання для сонячних електростанцій, нежитлові будівлі перепрофілюються під адміністративно-побутовий та адміністративний корпуси, а також магазин з продажу обладнання для сонячних електростанцій.

Проєкт містобудівної документації «Детальний план території земельної ділянки, розташованої у с. Велика Знам’янка Кам’янсько-Дніпровської міської об’єднаної громади Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ і організацій (будівництво та обслуговування об’єктів інфраструктури з виробництва  електричної енергії сонячного випромінювання) площею 26,6000 га» вирішено не рекомендувати до затвердження та погодження, оскільки проєктні рішення не відповідають діючій містобудівній документації.

Крім цього, проведено консультації щодо двох проєктів містобудівної документації: «Генеральний план та план зонування території с. Спаське Мелітопольського району Запорізької області» та «Детальний план території для розміщення полігону твердих побутових відходів на земельній ділянці орієнтовною площею 7,3457 га за межами населеного пункту на території Гуляйпільської міської територіальної громади Гуляйпільського району Запорізької області».

За підсумками проведеної консультації проєкти рекомендовано доопрацювати, отримати та подати рецензію, винести на розгляд чергового засідання архітектурно-містобудівної ради.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни