Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя урочисто відзначає День незалежності України

22 серпня 2019 - 13:44

З нагоди 28-ї річниці незалежності України в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г. Магара відбулися урочисті збори.

На початку заходу учасники вшанували хвилиною мовчання героїв, які не повернулися до рідного дому, тих, хто став «Небесною Сотнею», тих, хто поліг у боях у зоні АТО.

Командир відділення 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорозька січ» сержант, учасник антитерористичної операції Сергій Буян та старший спеціаліст групи зв’язку військової частини 3033 Національної Гвардії України прапорщик, учасник антитерористичної операції Сергій Вусик від імені учасників зборів винесли із зали та поклали квіти до Першого каменя Алеї захисників України.

Привітала запоріжців з визначним святом Української держави тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Елла Слепян.

– Ми виявили своє бажання до суверенітету та незалежності не в 1991 році, а набагато раніше. 24 серпня 1991 року відбулося відновлення державного суверенітету, за який наші предки боролися багато століть. З тих пір у країні почались демократичні перетворення: була прийнята Конституція, з’явилися три гілки влади, власна офіційна символіка, валюта. День незалежності – свято державне. Але держава неможлива без людей. Тому сьогодні вважаю вірним у черговий раз сказати слова щирої вдячності всім запоріжцям. Шлях незалежності був непростим. Але він навчив нас головному – ми сильні, коли ми згуртовані. З Днем незалежності, Запоріжжя, – привітала земляків Елла Слепян.

Під час урочистостей очільниця регіону вручила запоріжцям відзнаки Кабінету Міністрів України. Почесними урядовими грамотами нагороджено заступника директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Галину Рябак, заступника директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Людмилу Грабчилєву, слюсаря-ремонтника цеху сіркоочищення приватного акціонерного товариства «Запоріжкокс» Миколу Петька.

Подяку Прем’єр-міністра України оголошено: директору приватного сільськогосподарського підприємства «Зеніт» Приморського району Володимиру Бучакчийському, лікарю-онкологу консультаційно-діагностичного відділення Мелітопольської центральної районної лікарні Олексію Гречаному, заступнику головного інженера – начальнику бази експлуатації радіотехнічного обладнання та зв’язку комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Володимиру Євдокимову, слюсарю аварійно-відновлювальних робіт комунального підприємства «Бердянськводоканал» Леоніду Лукашу, члену робочої групи архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрію Лукашеву.

За активну громадську діяльність у сфері державно-церковних відносин, збереження міжконфесійного миру та злагоди, участь у благодійницьких заходах і патріотичному вихованні підростаючого покоління та з нагоди Дня незалежності України медаллю «За розвиток Запорізького краю» нагороджено Єпископа Запорізького і Мелітопольського Православної Церкви України Фотія.

Цінним подарунком (годинником) від голови обласної державної адміністрації відзначено начальника відділу житлової політики та благоустрою Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Олену Фісюк.

Елла Слепян нагородила грамотою Запорізької обласної державної адміністрації колектив Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара за вагомий внесок у збереження та розвиток театрального мистецтва, високу професійну майстерність, пропаганду патріотичних і духовних цінностей українського народу та з нагоди Дня незалежності України.

Після урочистого нагородження артисти театру ім. В.Г.Магара подарували глядачам театралізований концерт «Єдині».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя