Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькій громаді представлено нового очільника області

6 вересня 2019 - 12:47

Віднині Запорізьку область очолює Віталій Вікторович Туринок. Сьогодні у сесійній залі облдержадміністрації відбулося представлення нового керівника області.

Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов привітав новопризначеного очільника області та зазначив, що менше  місяця тому Президент України Володимир Зеленський був у регіоні і поставив перед органами влади всіх рівнів важливі та складні завдання.

– Досі єдиним виправданням для посадовців було відсутність керівника області, тому сьогодні ми цю прогалину ліквідуємо. Запорізький край не має залишатися без надійного керівника. Для мене це теж хвилюючий момент, адже я сам родом із Запоріжжя. Дозвольте представити вам нового голову Запорізької обласної державної адміністрації. Ця людина довела свою спроможність бути професійним, оперативним, виваженим керівником. Це фахівець, якому ми довіряємо,  сподіваємось і на вашу підтримку. Не маю сумніву, що він проявить себе на посаді голови Запорізької облдержадміністрації, – зазначив Сергій Трофімов.

Перший заступник керівника Офісу Президента України продемонстрував присутнім Указ Президента України та вручив Віталію Туринку відповідне посвідчення.

Новопризначений голова Запорізької облдержадміністрації звернувся до громади і підкреслив, що порядність і чесність  буде основним девізом у роботі на майбутні роки. Цього він буде вимагати і від керівників територій, посадовців, працівників.

– Президент України Володимир Зеленський призначив мене головою Запорізької облдержадміністрації і для мене це не тільки велика честь, це в першу чергу – велика відповідальність. Я запитував себе, чи вистачить мені сил очолити ті зміни, які доручив Президент. Відповідь прийшла сама. Я побачив, як населення підтримало Президента та нову Верховну Раду Україну. У мене не залишилось сумнівів, що ті люди, які підтримали Президента і депутатів, мені допоможуть. Я сподіваюсь на їхнє розуміння та допомогу. Наш курс зараз називається «порядність і чесність». Це одномоментно простий та дуже складний курс для влади за всю історію України. Звертаюся до мерів міст, голів райдержадміністрацій та сільських голів – будьте чесні та порядні до своїх людей. Повірте, нечесна політика стосовно людей – це точно кінець наших з вами відносин, це ваша політична самоліквідація, – наголосив Віталій Туринок.

Першим випробуванням, за словами Віталія Туринка, для можновладців буде подолання корупційних схем у роботі чиновників. Наступною проблемою, що потребує якнайскорішого втручання – розбудова інфраструктури.

– Як ми можемо їздити на наші території, запрошувати інвесторів вкладати кошти, якщо ми не можемо доїхати до призначеного місця. Інфраструктура – це  кровоносна система організму. Якщо вона працює добре – то і всі органи працюють відповідно. Є у нас в Запоріжжі «пам’ятка» корупції – всім відомі мостові переправи. Звісно, зроблю все, щоб на тій переправі не з’явилося моє прізвище як корупціонера, – підкреслив керівник області.

Голова облдержадміністрації окремо подякував справжнім героям України – захисникам незалежності та суверенітету, бійцям АТО, ООС та військовослужбовцям, які віддали своє життя за можливість жити на мирній запорізькій землі.

Наостанок Віталій Туринок подякував за плідну, головне, чесну працю всім працівникам: учителям, медикам, фермерам, патрульним і пожежним і всім тим запоріжцям, які щоденно чесно та відповідально виконують свою роботу.

– Попереду багато роботи. Завтра, у суботу, відбудеться нарада з питань виконання доручень Президента України під час його візиту 18 липня, – підсумував Віталій Туринок.

Сергій Трофімов, підбиваючи підсумки, нагадав присутнім низку проблемних питань, розв’язання яких  було доручено Президентом України. Це: завершення ремонту на автомобільному переході через греблю ДніпроГЕС, відновлення добудови мосту через Дніпро до початку 2020 року, боротьба з наркоторговцями, нелегальними ломбардами, гральними закладами, проблема амброзії, встановлення кондиціонерів у громадському транспорті, відновлення ремонту ділянки Запоріжжя-Маріуполь, будівництво нового аеропорту, екологічні проблеми.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»