Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запоріжців чекає масштабна програма Новорічно-різдвяного фестивалю

10 грудня 2019 - 12:25

Кожного року на різдвяні та новорічні свята площа Фестивальна у Запоріжжі стає майданчиком для проведення масових культурних заходів для дітей та дорослих. Цей рік не став винятком — обласна влада та заклади культури підготували чимало цікавих подій для великої родини запоріжців.

Як повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, цього року формат фестивалю оновлено і для жителів обласного центру та його гостей підготували насичену програму на святкові дні.


− Обласним методичним центром культури і мистецтва за підтримки Департаменту 3 грудня розпочато Новорічно-різдвяний фестиваль, який триватиме до 7 січня. У його програмі - чимало концертів відомих виконавців, професійних та аматорських колективів. Уже скоро на площу завітає Святий Миколай, а в новорічну ніч на гостей чекатиме казкова програма, — зазначив Владислав Мороко.

На площі Фестивальній 6 та 7 грудня в рамках обласного Новорічно-різдвяного фестивалю відбулися святкові заходи за участі музиканта, поета, лауреата Всеукраїнського фестивалю «Червона рута» Тараса Василенка, автора-виконавця Юрія Аврамця, учасників вокального самодіяльного колективу Державного вищого навчального закладу «Запорізький будівельний коледж». Святкові виступи підготували також колективи палацу культури «Титан» Департаменту культури і туризму Запорізької міської ради: заслужений народний жіночий хор «Калина» (керівник Ірина Лічманова-Орел) та народний чоловічий вокальний ансамбль «Бунчук» (керівник Геннадій Красніков).

Отже фестиваль набирає обертів! У святковій програмі:

14 грудня:
12.00-13.00 – концертна програма творчих колективів Широківської ОТГ;
14.00-18.00 – концерт рок-гуртів Запоріжжя.

19 грудня:
18.00-20.00 - «Свято Святого Миколая» — урочисте відкриття головної обласної новорічної ялинки за участю керівництва області та міста, велика розважальна програма, яку готують артисти Запорізького академічного театру юного глядача та та колективи Запорізького обласного центру молоді.

20 грудня:
13.00-15.00 – концерт творчих колективів закладів позашкільної освіти для учнів шкіл-інтернатів.

21 грудня:
15.00 – 18.00 – театралізоване дійство та концертна програма ради християнських церков.

Головна локація святкових заходів – площа Фестивальна. Для запоріжців та гостей міста встановлять ялинку висотою 25 метрів, також на них чекають «Різдвяне містечко», вертеп, святкова ілюмінація, ковзанка розміром 41 на 24 метри, святковий ярмарок сувенірів і смаколиків та багато іншого. Пропонуємо ознайомитися з детальною програмою святкових заходів.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни