Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Приазовському та Мелітопольському районах розпочато будівництво ВЕС

14 січня 2020 - 12:46

У пресцентрі відбулась зустріч голови облдержадміністрації Віталія Туринка з представниками Проєкту будівництва вітрових електростанцій EuroCape New Energy. Робоча зустріч була присвячена стану реалізації проєкту будівництва вітряків на території Приазовського та Мелітопольського районів.

Директор ТОВ «ЮрокейпЮкрейн І» Адрієн Альбер Анрі Фуше повідомив, що на сьогодні будівельні роботи розпочато. Готується фундамент під встановлення вітрових агрегатів.

– Ми вдячні за співпрацю та налагоджений діалог з причетними структурами. За об’єктивних причин у 2018 році будівництво відтермінувалося, втім упродовж 2019 року закінчено оформлення усіх земельних документів. General Electric і LongWing Energy S.C.A. оформили пакет боргового фінансування в розмірі $ 150 млн для першої черги вітроелектростанції. Такий об’єм інвестицій дозволить побудувати та ввести в експлуатацію І чергу ВЕС потужністю 98 МВт. При цьому потужність всієї ВЕС залишається 500 МВт, після реорганізації фінансування товариство планує ввести решту потужності до кінця 2020 року, – наголосив Адрієн Альбер Анрі Фуше.

За інформацією Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА, споруджена EuroCape Запорізька ВЕС буде розміщена за межами населених пунктів на території Дівненської, Добровської, Дунаєвської, Гірсовської, Надеждинської, Мордвинівської, Новенської сільських рад в Приазовському та Мелітопольському районах області. На території зазначених шести сільських рад планується встановити до 167 вітряних турбін з лінією електропередач 330 кВ, забезпечуючи нею близько 170 тисяч домогосподарств.

Перша фаза будівництва включатиме 27 наземних вітряних турбін GE Renewable Energy заввишки 110 метрів і 15-річну угоду про повне обслуговування. Турбіни для станції поставить General Electric. Постачання обладнання вже здійснюються Бердянським морським торговельним портом.

Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров наголосив на важливості сплати податку на прибуток з заробітної плати працівників станції саме у Запорізькій області.

– Як ви зазначили, у будівництві бере участь майже 700 працівників, які офіційно отримують заробітну плату. Наше українське законодавство дозволяє, не дивлячись на те, що ваша фірма зареєстрована у київській податковій, сплачувати податок на прибуток тут, у Запорізькій області. Ці кошти сприятимуть розвитку наших територій, – підкреслив він.

Підсумовуючи зустріч, Віталій Туринок зазначив, що Запорізька область потребує соціально відповідального та надійного іноземного інвестора.

– Будівництво вітроелектростанції Юрокейп у нашій області − це значна фінансова інвестиція. Звісно, ми зацікавлені в цьому і готові надавати підтримку у реалізації проєкту. Ми, як обласна влада, хочемо, щоб не постраждала наша інфраструктура, не були зруйновані дороги, місцеві жителі територій були задоволені. При фіксації будь-яких схем, вимагань, якихось особливих умов – одразу звертайтесь до нас. Ми викорінимо це ганебне явище зі свідомості наших людей. Все має відбуватись чесно та відкрито, – відзначив Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області