Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник регіону зустрівся з родинами загиблих бійців

5 лютого 2020 - 08:02

Голова облдержадміністрації Віталій Туринок зустрівся з представниками обласної організації сімей загиблих учасників АТО та ООС «Родина козацької звитяги». Участь у зустрічі взяли директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Владислав Мороко, Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Леван Шишинашвілі та Департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Абдурахманова, голова обласної координаційної ради учасників АТО при ЗОДА Андрій Хімічев, ветерани АТО Михайло Пиріг та Тимур Книш, батьки загиблих солдатів.

−  Питань накопичилось багато. Радий, що усі сторони готові до діалогу. На раді ветеранів АТО більшістю голосів було обрано представника, який буде звя’зуючою ланкою між атовцями та владою. Так, було обрано Михайла Пирога, який став моїм радником. Саме через цю людину ми тепер намагатимемось вирішувати складні питання, оцінювати усі можливості, ризики тощо. Ми будемо надавати підтримку та сприяння з тих питань, які безпосередньо знаходяться в нашій компетенції, – наголосив Віталій Туринок, вітаючи учасників зустрічі.

Михайло Пиріг відзначив, що наразі серед пріоритетних завдань  ветеранського руху в країні  − захист родин та батьків загиблих бійців. Адже вони втратили велику частину свого життя, яку вже не повернути.  

Як повідомив голова обласної організації сімей загиблих учасників АТО та ООС «Родина козацької звитяги» Микола Говоруха, запорізький осередок батьків є одним із найбільших в Україні та одним із самих потужних. На сьогодні в області загинуло 158 військовослужбовців. Їхні родини, а це 317 осіб, є членами обласної організації.

У ході зустрічі учасники обговорили питання матеріального забезпечення родин загиблих бійців, фінансової допомоги, у тому числі сплати комунальних послуг. Мова йшла і про відкриття Меморіалу пам’яті запорізьким військовослужбовцям. За попередніми даними, Меморіал планується встановити та Майдані волі. Також учасники обговорили питання взаємодії з Департаментом культури щодо створення експозицій та організації екскурсій до різних музеїв області; заходи у школах та бібліотеках області; друк інформаційних та публіцистичних матеріалів на основі розповідей ветеранів та батьків загиблих. До речі, Запорізький краєзнавчий музей має єдину в Україні унікальну виставку «АТО: війна за незалежність», яка викликала зацікавленість у відвідувачів та підтвердила необхідність таких експозицій.   

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств