Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі лікарні отримають кошти на придбання засобів індивідуального захисту та обладнання для діагностики гострих вірусних захворювань

3 березня 2020 - 15:21

Питання організації заходів із запобігання поширенню коронавірусу на території Запорізької області обговорили учасники позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області, яке відбулось під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова.

Як повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко, опрацьовані питання стосовно стану готовності профілактичних і протиепідемічних заходів щодо попередження завезенню та розповсюдженню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19 та можливості інфекційних лікарень та відділень надавати медичну допомогу та  інтенсивну терапію дітям та дорослим у випадках підозри на гостру респіраторну хворобу.

За підсумками обговорення було вирішено Департаменту охорони здоров’я з резервного фонду обласного бюджету виділити майже 1 млн грн на першочергові заходи щодо запобігання виникнення надзвичайної ситуації природного характеру пов’язаної з можливим поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19 на території Запорізької області. Кошти будуть направлені для придбання обладнання, засобів індивідуального захисту, витратних матеріалів для діагностики гострих вірусних захворювань для комунального некомерційного підприємства «Обласна інфекційна клінічна лікарня» і комунального некомерційного підприємства «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги медицини катастроф».  

Нагадаємо, у світі зареєстровано понад 90 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них понад 80 тисяч – у Китаї. В Україні сьогодні стало відомо про один випадок захворювання на коронавірус у Чернівцях.

Симптоми коронавірусу схожі з першими симптомами грипу та застуди. При прояві перших симптомів необхідно звертатися за кваліфікованою допомогою лікарів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес