Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок провів брифінг та окреслив стан поширення коронавірусної інфекції в області

17 березня 2020 - 14:40

Обласна влада продовжує регулярні інформаційні заходи, щоб запоріжці мали достатню кількість офіційної перевіреної інформації. Населення має право знати стан поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в світі, Україні та своїй області.

Сьогодні, 17 березня, голова облдержадміністрації Віталій Туринок провів брифінг із журналістами та поінформував присутніх щодо заходів запобігання занесенню та поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом.

– В світі є пандемія коронавірусної інфекції і ми це маємо признати. Коронавірус набирає обертів. Зараз ми працюємо на попередження. В Офісі Президента України прийнято багато рішень, на яких зараз і наголошую. Я або мої заступники будемо майже щоденно зустрічатися із журналістами, щоб оперативно інформувати наших жителів про стан поширення коронавірусу в області. У мережі ширяться фейки, зокрема, вчора ніби літав вертоліт та поливав землі дезінфекційними засобами. Прошу всіх громадян – без паніки! Ми як ніколи зараз повинні об’єднатися, щоб не допустити розповсюдження коронавірусу та чуток. У Запорізькій області створено цілодобовий штаб. При виникненні запитань звертайтесь за телефоном: 0-800-503-508, – повідомив Віталій Туринок.

На сьогодні, в Запорізькій області до інфекційної лікарні звернулось п’ятеро людей. У двох з них не підтверджено підозри, три людини ще очікують результатів лабораторного обстеження.

Постановою Кабінету Міністрів України введена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також робота метрополітенів. З 00.00 годин 18 березня та по 3 квітня на усій території нашої держави заборонено регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Також заборонено перевезення понад 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

– Саме це питання ми опрацьовуємо з органами місцевого самоврядування. Сьогодні відбудеться позачергове засідання комісії ТЕБ НС, на якому також буде обговорено механізм контролю. При необхідності будемо залучати органи Національної поліції, – прокоментував Віталій Туринок.

Також з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише заходи, необхідні для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

З 17 березня заклади громадського харчування (ресторани, кафе), торговельно-розважальні центри, інші заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури повинні тимчасово припинити свою роботу. Дозволено надавати послуги з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлення за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.

Дозволяється торгівля продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення. Також можна здійснювати банківську та страхову діяльність.

– Я закликаю усіх до порозуміння. Ми працюємо на запобігання занесенню та поширенню коронавірусної інфекції в нашій області. Не має бути політичного упередження. Маємо пережити це разом. Тому, залишайтеся людьми та без паніки, – підсумував очільник регіону Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Переглянути трансляцію можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=W284ujQ2WUU

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби